Biluthyrning Nya Zeeland

Biluthyrning Nya Zeeland

Bestämmelser och allmän information

Nya Zeelands två huvudöar, Nordön och Sydön, har ett utmärkt vägnät. På grund av den låga trafiktätheten är dock många vägar inte asfalterade.

Det är vänstertrafik och ratten sitter på höger sida i bilen. Hastighetsbegränsningarna är: i städer 30 mph/50 km/h och på motorväg 60 mph/100 km/h. För att hyra bil måste man vara 21 år och ha haft körkort i 1 år. Förare under 25 år kan eventuellt få betala en tilläggsavgift för unga förare.

Att köra på Nya Zeeland med hyrbil

Med tanke på Nya Zeelands storlek (160 mil på längden) kan ön utan problem utforskas med bil. Nordön har den största befolkningen och de flesta invånarna bor i huvudstaden Wellington och i den största staden Auckland. Sydön har blivit känd för sin hänförande natur.

Längs östkusten på Sydön hittar man staden Christchurch, en utmärkt utgångspunkt för ens resa. En härlig tur kan man göra från Christchurch till Greymouth, från öster till väster på Sydön. Längs turen kan man njuta av de starkt kuperade och hisnande 'Nya Zeelands Alper'. Resan sträcker sig över 25,8 mil och kan göras på 3 timmar och 10 minuter.

Vidare ligger staden Picton 33,6 mil norr om Christchurch och är väl värd den 5 timmar långa bilresan längs kusten. På halva vägen kan man stanna i Kaikoura som är känt för sina delfin- och valkryssningar. När man kommer fram till Picton kan man åka över Cooksundet även om bilen måste stanna kvar på ön. Detta bör inte utgöra något problem eftersom Nordön också har utmärkta biluthyrningsmöjligheter.

Att hyra bil på Nya Zeeland

Christchurch internationella flygplats har många möjligheter till att hyra bil. Företagen som finns här är bland andra: Avis, Budget, Hertz och Maui Rentals. Man kan också jämföra lokala priser genom EasyTerra, denna webbsida jämför många olika biluthyrningsföretag på ett för kunden behändigt sätt.