Tjänster

Service

Hotell

Sudima Hotel Grand Chancellor (tel: +64(0)3 358 3139) ligger på fem minuters promenadavstånd från terminalen. Andra alternativ precis intill flygplatsen är: Copthorne Hotel Commodore (tel: +64(0)3 962 9850) och Russley Hotel and Villas (tel: +64(0)3 358 6500). I ankomsthallen finns det ett rese- och informationscenter där man kan få information om hotell. För information om fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av hotell med bra internetpriser.

Butiker och restauranger

Det finns många barer, caféer och restauranger i båda terminalerna. Det finns också ett stort utbud av butiker.

Bagage

Man kan förvara sitt bagage på Bagageförvaringen (tel: +64(0)3 353 7040) nära rese- och informationscentrerna i båda terminalerna. Avgiften är 5-8 NZD per resväska och dag. Informationscentret tjänar också som disk för borttappade och upphittade föremål. Man kan fråga efter försvunnet bagage via e-post.

Information

I båda terminalerna finns det rese- och informationscentrer. Det är inte endast platser där man kan få information om flygplatsen, utan man kan även boka hotell och få uppgifter om kollektivtrafik, sevärdheter och så vidare. Det är faktiskt en hel resebyrå.

Business

Rese- och informationscentret har också businessfaciliteter såsom telefon, fax och kopieringsmaskin. För att hyra kontor och/eller mötesrum kan man kontakta Internationella Antarktiska Centret (tel: +64(0)3 353 7798) eller Sudima Hotel Grand Chancellor (se Hotell).

I båda terminalerna finns lounger som tillhör flygbolagen på första våningen.

Handikappade

Christchurch flygplats är mycket handikappvänlig. Det finns rullstolsramper, anpassade hissar, toaletter och duschar. Bankomaterna är utrustade med blindskrift. Precis utanför terminalen finns det parkeringsplatser reserverade för handikappade. Ytterligare information kan fås via rese- och informationscentret.

Andra tjänster

I terminalen finns det många banker, växelkontor och bankomater. rese- och informationscentret tjänar också som postkontor. I båda terminalerna finns det en lekhörna för barn. Om man måste vänta länge på sin flygning är ett besök på det Internationella Antarktiska Centret den mest givande aktiviteten. Det ligger på 5 minuters gångavstånd från terminalen.