Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på La Paz flygplats. De närmaste hotellen ligger några få kilometer öster om flygplatsen, såsom Ritz All Suites Hotel‎ (tel: +591(0)2 243 3131) och Hotel Rosario (tel: +591(0)2 2451 658). Andra hotell i La Paz är bland annat Hotel Europa (tel: +591(0)2 231 5656) och Hotel Camino Real‎ (tel: +591(0)2 244 1515). För fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser. 

Butiker och restauranger

La Paz internationella flygplats har ett ganska stort antal mat- och dryckställen, däribland en restaurang, (snack) barer och glassbarer. Det finns en taxfreebutik i utrikes avgångshall, men utöver detta hittar man mest souvenirbutiker på flygplatsen. 

Bagage

Det finns förvaringsskåp där man kan förvara sitt bagage. Disken för förlorat och upphittat bagage hittar man nära bagagebanden. 

Information

I centralhallen finns det en informationsdisk för förfrågningar om El Alto flygplats, flygtider och flygplatstjänster. Det finns också en turistbyrå där man inte bara kan få broschyrer om sevärdheter utan också boka hotellrum. 

Business

Det finns tre VIP-lounger på El Alto flygplats som har grundläggande faciliteter som fax och kopiering. Omfattande affärsfaciliteter erbjuder de större hotellen i staden, däribland Ritz Hotel (se Hotell) som har mötesutrymmen och konferensrum. 

Handikappade

La Paz flygplats är väl handikappanpassad. Det finns rullstolsramper och anpassade hissar och toaletter. 

Andra tjänster

Man hittar flera banker på La Paz flygplats: Mercantil Santa Cruz, First Mutual, Banco de Credito, Banco Nacional och Banco Bisa Bolivia. Det finns också många växlingskontor och bankomater i ankomsthallen i utrikesterminalen. Flera resebyråer finns också i ankomsthallen i både utrikes- och inrikesterminalen. Första hjälpen-kontoret hittar man i ankomsthallen i utrikesterminalen.