Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse mellan flygplatsen och Belo Horizonte. 

Bil och buss

Flygplatsen ligger 4,5 mil norr om stadens centrum. Terminalen är lätt att nå med hyrbil: från Belo Horizontes centrum tar man först MG-404 och därefter MG-010 som leder direkt till flygplatsen. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad. 

Det finns en busslinje till Belo Horizontes centrum, men de här bussarna kan vara ganska fullpackade och därmed finns det inte så mycket plats för ens bagage. Det är bättre att ta den speciella flygbussen Conexão Aeroporto mellan flygplatsen och staden. Busslinjen drivs av bussbolaget Unir (tel: +55(0)31 3663 8000).

Biluthyrning Belo Horizonte flygplats

Åtta hyrbilsföretag finns på Belo Horizonte flygplats: Avis, Budget och Hertz samt de lokala biluthyrarna Localiza, Lokamig, Unidas, Locaralpha och Movida. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Precis som på vissa andra brasilianska flygplatser finns det två typer av taxi: 'normala' (comum) och 'speciella' (especial). Man bör räkna med omkring 80 real i en normal taxi och 90 i en speciell taxi för en resa till Belo Horizontes centrum. 

Flygplatsparkering

Utanför terminalen ligger det en stor parkeringsplats utomhus. Man betalar 4 real för den första timmen, 3 real för den andra timmen och därefter 2 real per timme. Dagsavgiften är 30 real för den första dagen och därefter 26 real per dag.