Transport

Lokaltransport

Tåg

Tunnelbanestationen Aeroporto har inte direkt förbindelse med terminalen, men ligger mitt emot. Man kan snabbt ta sig till Porto Alegres centrum med tunnelbana, men det finns inte mycket plats för bagage. 

Bil och buss

Flygplatsen ligger bara en mil från Porto Alegres centrum. Flygplatsen är lätt att nå via Avenida dos Estados.

Flera bussar avgår från busstationen till Porto Alegres centrum. Man kan köpa biljetter till långfärdsbussar (Veppo, tel: +55(0)51 3328 0699) vid en disk i ankomsthallen. 

Biluthyrning Porto Alegre flygplats

Det finns totalt sex företag som hyr ut bilar på Porto Alegre flygplats, två internationella företag, Avis och Hertz, och de lokala biluthyrningsfirmorna Localiza, Locar Alpha, Movida och Unidas. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Taxibilar från bolaget COOTAERO (tel: +55(0)51 3342 5000) kör till och från Porto Alegre flygplats. Det här bolaget har fasta avgifter och förutom portugisiska talar förarna åtminstone engelska. 

Flygplatsparkering

Ett stort parkeringshus har direkt förbindelse med terminalen och utanför finns det även en utomhus parkeringsplats. Man betalar 5 real för den första halvtimmen, 7 real för den första timmen och därefter 2 real per timme. Dagsavgiften är 30 real.