Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns inget direkttåg till flygplatsen. Det finns en flygbuss till Sao Paulos järnvägsstation.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen ungefär 2,5 mil nordost om Sao Paulo. För att komma till flygplatsen tar man Ayrton Senna motorväg eller President Dutra motorväg i riktning mot flygplatsen och följer vägskyltarna.

Den röda och blåa flygbussen går regelbundet från båda terminalerna till Sao Paulos centrum, bussterminalen, inrikesflygplatsen Gongonhas och till ett flertal hotell. Bussbiljetten kostar 24 BRL och resan tar ungefär 40 minuter. Man kan köpa bussbiljetter i ankomsthallen. Det finns även stadsbussar och lyxbussar som går till och från flygplatsen.

Biluthyrning på Sao Paulo Guarulhos internationella flygplats

Det finns ett flertal biluthyrningsföretag på Sao Paulo flygplats: Avis, Budget, Localiza, Locar Alpha och Unidas. Man kan även boka en hyrbil i förväg med EasyTerra. Denna webbsida jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Taxibilar finns tillgängliga utanför båda terminalerna. Det bästa man kan göra är att köpa förbetalda taxikuponger på Sao Paulo turistbyrå. En resa till Sao Paulos centrum kostar omkring 85 BRL. Om man inte köper en kupong bör man komma överens med föraren om ett fast pris eller kontrollera att taxametern står på noll.

Flygplatsparkering

Det finns flera olika parkeringsområden på flygplatsen. Samtliga 3000 parkeringsplatser ligger precis utanför terminalerna. En timmes parkering kostar 7,50 BRL, fyra timmar, 13,50 BRL och en dag, 31,50 BRL.

Hotell

Det finns inga hotell i terminalerna, men Ceasar Park Hotel (tel. +55(0)11 2124 5800) ligger bara fem minuter från flygplatsen med en speciell flygbuss. Ett annat alternativ i närheten är Marriot Sao Paolo Airport Hotel (tel. +55(0)11 2468 6999). För information om fler hotell och för att boka online, vänligen besök Booking.com. Denna webbsida erbjuder ett stort utbud av hotell med konkurrenskraftiga (internet) priser.

Butiker och restauranger

Båda terminalerna har många butiker, restauranger och (snack) barer.

Bagage

Bagageförvaring finns tillgänglig i ankomsthallen. Avgift: från 7 BRL till 18 BRL per resväska. Man kan även vända sig hit för information om förlorade och upphittade föremål (tel. +55(0)11 5543 0488).

Information

I avgångsterminalerna finns det informationsdiskar där man hittar information om flygplatsen, samt om ankomst- och avgångstider. I ankomsthallen finns det en informationsdisk för turister.

Business

I avgångshallen finns det ett flertal businessfaciliteter tillgängliga (fax, kopieringsmaskin och datorer). Det finns även kontor och mötesrum tillgängliga (upp till 100 personer). Det finns flera lounger där man har möjlighet att ansluta sin laptop.

Handikappade

Sao Paulo Guarulhos internationella flygplats har toaletter för handikappade och telefoner för hörselskadade. Det finns anpassade hissar och flygplatsen är rullstolsvänlig. 

Andra tjänster

Alla terminaler har bankomater. Det finns trådlöst internet med hög hastighet i båda terminalerna. Man kan ansluta sin laptop i loungerna.