Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse med Bogotá flygplats.

Bil och buss

Bogotá internationella flygplats ligger 1,3 mil nordväst om stadens centrum. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil via Calle 26 (också kallad Avenida El Dorado) som leder direkt från centrum till flygplatsen.

Bogotás expressbussbolag (TransMilenio) har busslinjer till flygplatsen sedan 2011. Dessa långa, moderna bussar tar en till nästan alla resmål av intresse för turisterna i Colombias huvudstad. 

Biluthyrning Bogotá flygplats

Man kan hyra bil i ankomsthallen i båda terminalerna. Det finns tre biluthyrningsföretag på Bogotá flygplats: Budget, Dollar och Flash Rent-a-Car.

Taxi

Det finns två sätt att ta en taxi på Bogotá flygplats. Man kan bara kliva in i en taxi och se till att taxametern är påslagen och chauffören inte kör en omväg. Man kan också köpa en biljett i taxidisken i ankomsthallen till valfritt resmål. Man betalar det pris som står på biljetten, även om alla taxichaufförer uppskattar att få dricks. Man bör hålla ögonen på 'hjälpsamma' män som vill lägga ens bagage i bagageluckan. De begär ofta orimliga priser för denna enkla uppgift. 

Flygplatsparkering

Det finns utomhusparkeringar utanför terminalbyggnaden. Det finns flygbussar till långtidsparkeringarna som ligger längre bort från terminalen.