Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse med flygplatsen.

Bil och buss

Quito flygplats ligger i de norra förorterna till Ecuadors huvudstad, på omkring 7 kilometers avstånd från centrum. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil. Avenida 10 de Agosto löper norr om stadens centrum och byter namn till Avenida de la Prensa som leder till flygplatsen. 

Flera bussar går från flygplatsen till Quitos centrum. Det finns en hållplats rakt över gatan från terminalutgången. Bussar med destination 'Amazonas' eller 'Juan Leon Mera' går till La Mariscal (där man hittar många hotell); bussar med skylten 'La Marin' går till den gamla stadskärnan. 

Biluthyrning Quito flygplats

Man hittar biluthyrningsföretagens diskar i ankomsthallen. Tre biluthyrningsföretag finns på Quito Airport: Avis, Budget och Localiza. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Det finns många taxibilar utanför ankomsthallen. Några chaufförer använder sig av fasta avgifter för flera resmål i staden, andra har taxameter. Man bör se till att komma överens med chauffören om hur han kommer att ta betalt. En tumregel är att om taxin inte har taxameter eller om chauffören inte vill slå på den, då måste man komma överens om ett tydligt pris i förväg. 

Flygplatsparkering

Det finns en parkeringsplats utanför terminalen som har plats för omkring 300 bilar.