Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse med flygplatsen.

Bil och buss

Asunción internationella flygplats ligger 9 kilometer norr om stadens centrum i förorten Luque. Med hyrbil tar man sig till flygplatsen från centrum via Avenida España och Autopista al Aeropuerto Silvio Pettirosi som, i enlighet med namnet, leder till flygplatsen. 

Det finns också en busslinje mellan flygplatsen och Asuncións centrum, stadsbuss 30-A. Resan till centrum tar omkring en timme. Många hotell har flygbussar. 

Biluthyrning Asunción flygplats

Man hittar en disk för biluthyrningsföretagen i ankomsthallen. Det finns fem biluthyrningsföretag på Asunción internationella flygplats: Avis, Budget, Hertz, National och Thrifty. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Taxi hittar man utanför ankomsthallen. Man bör se till att föraren sätter på taxametern. Om det inte finns någon taxameter i taxin, eller om föraren vägrar att använda den, bör man se till att komma överens om priset i förväg. En taxiresa från flygplatsen till Asunción kostar omkring USD 16,00 och tar omkring 20 minuter. (Paraguays valuta är guaraní, men taxiförare accepterar lika gärna amerikanska dollar).

Flygplatsparkering

Det finns en parkeringsplats utanför terminalen. Vi avråder från att lämna ens hyrbil där under natten.