Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse med Montevideo flygplats.

Bil och buss

Montevideo flygplats ligger 1,5 mil öster om stadens centrum. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil: Avenida Italia leder direkt till flygplatsen. Vägen är tydligt skyltad. 

Flera fasta busslinjer går från flygplatsen till den populära stadsstranden Playa de Los Pocitos och gamla stan (Ciudad Vieja). De flesta busslinjerna har sin ändhållplats på Baltasar Brum busstation.

Biluthyrning Montevideo flygplats

Man hittar biluthyrningsföretagens diskar i ankomsthallen. Fyra uthyrningsföretag finns på Montevideo flygplats: Avis, Budget, Hertz och Europcar. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Officiellt finns det bara ett taxibolag på Montevideo flygplats, Taxi Aeropuerto de Carrasco (tel +598(0)2 604 0323). Man kan boka en taxi vid en disk nära bagagebanden, men man kan också göra det online. Man kan titta på webbsidan för (fasta) avgifter till olika resmål i och runt om Montevideo. 

Flygplatsparkering

Under uppförandet av den nya terminalen byggde man också en ny parkeringsplats med plats för mer än 1 200 bilar. Den ligger precis utanför terminalbyggnaden.