Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen järnvägsförbindelse till Sharm el-Sheikh flygplats.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen 1,8 mil nordöster om Sharm el-Sheikh och 1 mil från det populära Na'ama Bay Beach och är enkel att nå med hyrbil. Flygplatsen ligger på vägen El-Salam som går till Na'ama och fortsätter till Sharm el-Sheikh. Vägen är ganska livligt trafikerad; ett alternativ är att man tar ringvägen.

Officiellt så ska det finnas en minibuss som ansluter flygplatsen till Sharm el-Sheikh, men det är inte klart om det verkligen finns någon sådan buss.

Biluthyrning Sharm el-Sheikh flygplats

Biluthyrningsföretagen har sina diskar i ankomsthallen. Sixt har en representant i ankomsthallen. Andra biluthyrningsföretag har diskar i hotellen nära flygplatsen, som till exempel Avis, Budget och Hertz. Man kan även boka hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns inga taxibilar utanför ankomsthallen. Om man går genom parkeringsplatsen till vägen så kommer det fram taxiförare till en för att erbjuda sina tjänster. Det officiella priset till Na'ama Bay är 40 egyptiska pund. Det är redan ett högt pris för en resa på fem minuter, men många chaufförer begär mycket mer. Man måste förhandla hårt och nå en tydlig överenskommelse om ett pris.

Flygplatsparkering

Utanför terminalen finns det en parkeringsplats med platser för kort- och långtidsparkering. Vi avråder från att lämna bilen här på natten.