Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på flygplatsområdet. De närmaste bättre hotellen ligger inne i själva Nairobi: Hilton Nairobi Hotel (tel: +254(0)20 250 000), Grand Regency Hotel (tel: +254(0)20 211 199), Fairview Hotel (tel: +254(0)20 288 1000) och Nairobi Serena Hotel (tel: +254(0)20 282 2000).

Butiker och restauranger

Det finns några restauranger, snackbarer och caféer. Simba Restaurant på översta våningen är populär; därifrån har man en fantastisk utsikt över flygplanen. Kaffeälskare bör gå till Java Coffee House, nära gate 14. Dessutom finns det läsk- och godisapparater. Det finns många affärer, många taxfreebutiker, men också butiker med afrikanska souvenirer, kläder och smycken. Det finns också en butik som specialiserar sig på kenyanskt kaffe. 

Bagage

I bagagehallen finns det en disk där man kan förvara sitt bagage. Disken för förlorat och upphittat bagage är placerad vid den allmänna informationsdisken.

Information

I båda terminalerna har flygplatschefen ett kontor (tel: +254(0)20 822 111). Det finns dessutom allmänna informationsdiskar och resebyråer.

Business

Utöver den service som erbjuds av flygbolagens lounger finns det inga businessfaciliteter på Nairobi flygplats. Internetkaféet vid gate 9 (Chapex Travel Services) har fax- och kopieringsmöjligheter. Omfattande faciliteter, däribland mötesrum och konferenshallar, finns på de större affärshotellen i Nairobi (se under Hotell).

Handikappade

Nairobi flygplats är någorlunda handikappanpassad. Alla hissarna har anpassats för rullstolsanvändare men utöver detta är servicen inte särskilt imponerande. För assistans kan man kontakta någon av informationsdiskarna.

Andra tjänster

Det finns växlingskontor, banker och ett postkontor i terminalen. I utrikesterminalens ankomsthall finns det en Barclay’s Bank med en bankomat. Det finns en hjälpstation. För läkarvård kan man kontakta en av informationsdiskarna. Vid gate 9 finns det ett internetcafé och trådlöst internet finns tillgängligt på vissa platser, däribland vid gate 10. Vid gate 11 finns det ett lekområde för barn.