Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till Nairobi flygplats.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen 1,6 mil sydost om Nairobi och det är lätt att ta sig dit. Man följer vägen till badorten Mombassa, A-104, Mombassa-motorvägen, efter förorten Embakasi finns det tydliga skyltar som visar vägen till flygplatsen.

Det finns bussar framför terminalbyggnaden. KBS busslinje 24 har täta avgångar till Nairobis centrum. Riverside Shuttle Service mellan Nairobi, Arusha och Moshi i Tanzania, stannar vid flygplatsen. Plats på denna buss måste bokas i förväg!

Biluthyrning på Nairobi Jomo Kenyatta internationella flygplats

Det finns många biluthyrningsföretag på Nairobi flygplats. Utöver de lokala företagen finns det internationella företag: Avis, Budget, Europcar och Hertz. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom EasyTerra som jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag.

Taxi

Det säkraste sättet att åka från flygplatsen till Nairobi är med taxi. Direkt efter tullen finns det en disk som säljer taxibiljetter till en fast avgift. Man kan också gå utanför men kenyanska chaufförer är kända för att ta överpriser. En taxiresa till Nairobis centrum tar ungefär en halvtimme om man inte åker under morgon- eller kvällsrusningen. Resan kostar omkring 800-1 000 shilling. Kenatco Cab (tel: +254(0)20 21561) är ett bra taxiföretag.

Parkering

Både korttids- och långtidsparkeringen ligger bredvid terminalbyggnaden. Information om parkeringsavgifter finns inte tillgänglig.