Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse med Antananarivo flygplats.

Bil och buss

Antananarivo flygplats ligger 1,4 mil norr om huvudstadens centrum. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil. Från staden följer man Rue Docteur Joseph Raseta norrut. Den möter motorväg nummer 4, där avfarten till flygplatsen är tydligt skyltad. 

Det finns en busslinje mellan flygplatsen och Antananarivos centrum. Hilton Hotel har också en flygbussförbindelse med flygplatsen.

Biluthyrning Antananarivo flygplats

Man hittar biluthyrningsdiskar i ankomsthallen. Det finns flera biluthyrningsföretag på Antananarivo Airport, däribland några lokala företag men också internationella biluthyrare som Avis, Budget och Hertz.

Taxi

Det finns taxibilar utanför ankomsthallen. Priset för en resa in till Antananarivos centrum kan variera betydligt beroende på ens förhandlingsskicklighet. Vilket pris man än kommer överens om bör man se till att det inte finns några oklarheter! 

Flygplatsparkering

Det finns en parkeringsplats utanför terminalen. Det finns inga särskilda platser för kort- eller långtidsparkering, men vi avråder definitivt från att lämna ens hyrbil här nattetid.