Tjänster

Service

Hotell

Det finns ett hotell på Lagos flygplats, Blue Lodge Hotel (tel: +234 709 876 6976). Andra hotell i närheten av flygplatsen är bland annat Welcome Centre Hotel (tel: +234(0)1 271 9254), Havannah Suites and Conference Centre‎ (tel: +234(0)1 730 0129) och Sheraton Hotel (tel: +234(0)1 497 8660).

Butiker och restauranger

Lagos flygplats (åtminstone MMA2-terminalen) har ett ganska stort antal mat- och dryckställen. Det finns sju restauranger med afrikanska internationella rätter. Antalet butiker är begränsat. Souvenirbutiken med nigerianska smycken och träsniderier har höga priser. I staden eller i resten av i Nigeria är det mycket billigare med souvenirer.

Bagage

Man kan inte förvara sitt bagage på Lagos flygplats. Bärare tränger sig på en, men man bör vara försiktig: man måste komma överens om ett pris och aldrig förlora sitt bagage ur sikte. 

Information

Det finns en informationsdisk i ankomsthallen för förfrågningar om flygplatsen. Man kan också boka hotell här. 

Business

Affärsfaciliteterna på Lagos flygplats är begränsade. För detta får man vända sig till Sheraton Hotel eller Havannah Conference Center (se Hotell). Det finns också två lounger, VIP Lounge och Executive Lounge (endast för medlemmar, information via customercare@mma2lagos.com).

Handikappade

Den nya terminalen MMA2 är väl handikappanpassad. Det finns rullstolsramper och anpassade hissar och toaletter. 

Andra tjänster

Man hittar fem banker, växlingskontor och bankomater utspridda över terminalen. Det finns också ett postkontor samt ett första hjälpen-kontor. Även om säkerhetsmåtten har förbättrats med den nya terminalen MMA2 måste man ändå vara uppmärksam på Lagos flygplats: personer som utger sig för att vara tulltjänstemän eller flygplatsanställda är inte alltid vem de säger att de är och har kanske för avsikt att frånta en pengar (eller tillhörigheter).