Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse med Lagos flygplats.

Bil och buss

Lagos flygplats ligger 2,2 mil nordväst om stadens centrum. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil. Det finns en motorväg från Lagos flygplats till staden. Beroende på trafiken kan man köra den sträckan på 30-60 minuter. 

Biluthyrning Lagos flygplats

Man hittar biluthyrningsföretagens diskar i ankomsthallen. Man kan hyra en bil av ett av de två internationella uthyrningsföretag som finns där, Avis och Hertz. Man bör dock komma ihåg att utöver vissa motorvägar är vägarna i Nigeria i dåligt skick. 

Fasta buss- och minibusslinjer går mellan flygplatsen och stadens centrum, men de är ofta fullpackade och för övrigt inte särskilt säkra. 

Taxi

Taxi är det absolut lättaste och säkraste sättet att resa från flygplatsen till Lagos. De hittar man utanför avgångshallen, så efter ankomsten måste man först gå en trappa upp. Man bör se till att komma överens om priset i förväg. Man måste förhandla på allvar för att få ett 'korrekt' pris. 

Flygplatsparkering

Ett parkeringshus har byggts nära den nya terminalen MMA2. Man betalar 100 naira per timme. Dagsavgiften är 1 500 naira. Parkeringshuset är förbundet med terminalen via en korridor.