Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på Chennai flygplats. Radisson Blu Hotel Chennai (tel: +91(0)44 2231 0101) ligger nära flygplatsen, precis som Trident Hotel (tel: +91(0)44 2234 4747). Ett annat, och billigare alternativ inte så långt från flygplatsen är Hotel Mars (tel: +91(0)44 2264 1523). För fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser. 

Butiker och restauranger

Det finns restauranger och butiker både i utrikes- och inrikesterminalen, men de flesta mat- och dryckställena och butikerna hittar man i korridoren mellan dessa två terminaler. 

Bagage

Det finns förvaringsskåp på Chennai flygplats, men man kan också lämna in sitt bagage vid en disk. Förfrågningar om förlorade föremål kan göras via en av informationsdiskarna. 

Information

Det finns informationsdiskar i båda terminalerna för förfrågningar om Chennai flygplats, flygtider och flygplatstjänster. 

Business

Det finns ett tämligen litet businesscentrum på Chennai flygplats där man kan faxa, kopiera och ha videokonferenser. För omfattande affärsfaciliteter, däribland hyra av mötesutrymme och konferensrum, får man vända sig till affärshotellen nära Chennai flygplats (se Hotell).

Handikappade

Chennai flygplats är väl handikappanpassad, även om man kanske har problem att ta sig igenom folkmassorna. Det finns rullstolsramper och anpassade hissar och toaletter. Parkeringsplatser finns reserverade för handikappade resenärer precis framför ingången till terminalen. 

Andra tjänster

Det finns banker, växlingskontor och bankomater runt om i terminalerna. Det finns också trådlöst internet (Wi-Fi) tillgängligt eller så kan man få tillgång till internet via ett av internetkaféerna. Utspridda runt om i terminalen finns det vattenkylare med gratis (och säkert) dricksvatten. Det finns ett apotek i inrikesterminalen. Det finns också tysta rum och sovrum för resenärer som har ett långt stopp.