Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågstation inne på terminalen. För att resa med tåg till Chennai måste man gå till motorvägen och ta tunneln till Tirisulum tågstation. Man bör köpa en biljett till första klass eftersom resten av tåget ofta är fullpackat. En tunnelbanestation förväntas öppnas 2014, vilken kommer att göra det möjligt för resenärer att resa direkt med tunnelbana från terminalen till Chennai. 

Bil och buss

Chennai internationella flygplats ligger 1,9 mil sydväst om stadens centrum. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil, åtminstone utanför rusningstid, via Riksväg 45. Avfarten mot flygplatsen är tydligt skyltad. 

Buss 18A förbinder terminalen med Chennais centrum. Man bör räkna med 45 minuters restid. Det finns också en annan buss med nästan samma nummer, B18, som är något dyrare då den har luftkonditionering. 

Biluthyrning Chennai flygplats

Man kan hyra bil i ankomsthallen. Det finns tre biluthyrningsföretag på Chennai flygplats: Avis, Budget och Hertz. De hyr ut bilar med och utan chaufför. Minimiåldern för att köra en hyrbil själv är 25 år. 

Taxi

När man lämnar terminalen blir man överfallen av taxichaufförer som vill ha en som kund. För att undvika detta kaos är det bättre att boka en taxi vid en av de många biljettkioskerna. Man blir sedan guidad till en taxi tillhörande respektive företag och blir inte besvärad av påträngande människor. En taxiresa från flygplatsen till Chennais centrum kostar omkring 450 rupier.

Flygplatsparkering

Det finns parkeringsplatser framför båda terminalerna med plats för 600 (inrikesterminalen) och 1 000 (utrikesterminalen) bilar. Avgiften varierar mellan 60 och 100 rupier.