Transport

Lokaltransport

Tåg

I ankomsthallen i terminal 2 finns det en disk där man kan köpa biljetter till Mumbais tunnelbana. Man kan ta sig till Mumbai CST (tidigare Victoria) och Churchgate Station med tåg. Det finns planer på en direkt tunnelbaneförbindelse till flygplatsen.

Bil och buss

Inrikesterminalen ligger 2,6 mil norr om Mumbai, utrikesterminalen ligger ytterligare 4 kilometer bort. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad längs alla norrgående vägar från Mumbai.

I ankomsthallen i terminal 2 finns det en disk där man kan köpa biljetter till långdistansbussar till olika destinationer runt om Mumbai. Framför ankomsthallen finns det bussar till flera olika destinationer i själva Mumbai. Det finns också en flygplatsbuss till Air Indias byggnad på Nariman Point.

Biluthyrning på Mumbai Chhatrapati Shivaji internationella flygplats

I ankomsthallen finns det diskar som tillhör privata biluthyrningsföretag. De tillhandahåller endast bilar med chaufför.

Taxi

Framför ankomsthallen finns det gott om taxibilar. Man kan köpa en biljett i förväg vid en disk i terminalen (tel: +91(0)22 2682 9922) till en taxi med luftkonditionering. Detta kostar ungefär tre gånger så mycket som en resa med en taxi utan luftkonditionering. Om man inte köper en biljett i förväg bör man se till att chauffören sätter på taxametern! En resa till Mumbais centrum kan ta 90-120 minuter! Det finns också rickshaws som är försedda med motor.

Flygplatsparkering

För närvarande finns det 3 600 parkeringsplatser på Mumbai flygplats, men antalet kommer att öka betydligt efter att byggnadsarbetet med terminalerna har avslutats. Parkeringsplatserna närmast terminalerna kostar 120 rupier för upp till fyra timmar. De billigare parkeringsplatserna kostar hälften så mycket.