Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till Delhi flygplats.

Bil och buss

Flygplatsen i New Delhi ligger 2,3 mil söder om staden, utmed den södergående vägen från Delhi. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad.

Det går en buss till centrum var tjugofemte minut. Restiden är omkring 50 minuter. Lyxbussar med luftkonditionering avgår från utrikesterminalen. Det finns två bussbolag: Delhi Transport Corporation (gröna och gula bussar) och EATS (vita och blå bussar), båda bussbolagen har sina slutdestinationer vid New Delhis järnvägsstation. Man kan köpa biljetter och boka plats i en disk i ankomsthallen.

Biluthyrning på New Delhi Indira Gandhi internationella flygplats

I ankomsthallen har Avis en servicedisk där man kan boka en bil med chaufför (tel: +91(0)11 6501 2525). Där finns också andra privata biluthyrningsföretag som enbart hyr ut bilar med chaufför.

Taxi

Framför ankomsthallen finns det gott om taxibilar. Stadens största taxiföretag är EasyCabs (tel: +91(0)11 4343 4343). När man är framme får man ett kvitto med antalet körda kilometer och detta bör man kontrollera! Den offentliga avgiften är 15 rupier per kilometer. Delhis trafikpolis har också en disk där man kan köpa en biljett till ett fast pris, vilken man lämnar över till chauffören när man är framme vid resmålet.

Flygplatsparkering

Vid terminal 2 finns det två parkeringsområden som är uppdelade i premium- och standardparkering. Det finns en gratis flygplatsbuss mellan parkeringsområdena och terminalbyggnaden. Avgiften för en standard parkeringsplats är omkring 60 rupier för fyra timmar. En premium parkeringsplats kostar dubbelt så mycket.