Tjänster

Service

Hotell

Det finns två hotell på flygplatsen, båda ägs av hotellkedjan Sheraton: Jakarta Airport Hotel (tel: +62(0)21 559 0008) i terminalen och det fyrstjärniga hotellet Sheraton Bandara (tel: +62(0)21 559 7777). Precis utanför flygplatsen ligger FM 7 Resort Hotel‎ (tel: +62(0)21 559 1177) och Ellia Bandara Hotel‎ (tel: +62(0)21 555 0970). Andra hotell i närheten av flygplatsen är bland annat Hotel Aston Cengkareng‎ (tel: +62(0)21 5435 61660), The Batavia Hotel‎ (tel: +62(0)21 690 4118) och Shangri-la Hotel Jakarta‎ (tel: +62(0)21 570 7440). För information om fler hotell och för att boka online kan man gå till Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser.

Butiker och restauranger

I den internationella terminalen finns butikerna koncentrerade på den så kallade Plaza Bali. Det finns taxfreebutiker, filialer till internationella (design) märken och naturligtvis butiker med typiska lokala produkter, inklusive batik. Priserna är förresten inte extremt låga. Det är ofta billigare i staden eller på andra platser i Indonesien. 

Det finns även ett stort antal platser där man kan få något att äta och dricka på Jakarta Soekarno-Hatta flygplats.

Bagage

I den internationella terminalens Hall D så finns det bagageskåp, samt en disk där man kan lämna in sitt bagage. Det finns diskar för förlorade och upphittade föremål i båda terminalers ankomsthallar.

Information

I alla terminaler finns det informationsdiskar för förfrågningar angående flygtider och tjänster på flygplatsen. Även turistbyrån har diskar i terminalerna 2 och 3. 

Business

Det finns flera VIP-lounger på Jakarta flygplats där man kan faxa, kopiera och koppla upp sig på Internet. Sheraton Hotel (se Hotell) på flygplatsen har omfattande businessfaciliteter, samt mötes- och konferensrum tillgängliga.

Handikappade

Jakarta flygplats är ganska handikappvänlig. Det finns rullstolsramper och anpassade hissar och toaletter.

Andra tjänster

Det finns banker, växelkontor och bankomater och i inrikesterminalen finns det ett litet postkontor. Telefoner finns överallt och man kan ringa gratis lokalsamtal i avgångshallens väntrum. Hjälpstationen kan nås via informationsdisken eller direkt via en av telefonerna. Det finns även skötrum och tysta rum, inklusive ett bönerum för muslimer. Det finns ett internetcafé på Skynet kaffebar.