Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ännu inte någon järnvägsförbindelse till Jakarta Airport, men företaget PT RaiLink har föreslagit att man ska ansluta Soekarno-Hatta flygplats till stationen Manggarai i huvudstaden.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen två mil väster om Jakarta. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil: Sedyatmo-tullväg ansluter flygplatsen till den indonesiska huvudstaden. Utfarten till flygplatsen är tydligt angiven.

En flygbuss går en gång i timmen till de stora hotellen i Jakartas centrum. Med den så kallade DAMRI-bussen tar det mycket längre tid att komma till flygplatsen från Jakarta, men den är billig. Denna buss stannar vid  Rawamangun, Pasar Minggu, Blok M och Gambir. Det finns även busslinjer till andra platser på den västra delen av Java, inklusive Bogor.

Biluthyrning Jakarta flygplats

Biluthyrningsföretagen har sina diskar i ankomsthallen. Det finns bara två biluthyrningsföretag på Jakarta flygplats: Avis och Europcar. Det finns även ett bolag, Blue Bird, som hyr ut bilar med förare. Man kan även boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

De officiella taxibilarna som finns på flygplatsen är det snabbaste sättet att resa till Jakarta. Man köper en biljett i en taxikiosk som man visar för föraren. Priserna är fasta. Man måste även betala en vägavgift, men den är minimal. När man anländer sent så finns det inga officiella taxibilar, så då måste man vända sig till så kallad svarttaxi. Man måste vara en skicklig förhandlare för att få ett bra pris. 

Flygplatsparkering

Utanför terminalen finns det parkeringsplatser för lång- och korttidsparkering. Man betalar ungefär 2000 rupier per timme. Om man vill lämna sin bil på Jakarta flygplats över natten så är det bäst att välja parkeringsplatsen inomhus i inrikesterminal 1.