Tjänster

Service

Hotell

Det finns ett, ganska enkelt, hotell på Chengdu flygplats, Airport Hotel (tel: +86(0)28 8570 2769). Andra hotell i närheten är bland annat Ju Long Airport Hotel (tel: +86(0)28 8570 4101), Homeland Hotel Chengdu och Sanpin Business Hotel. För fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser. 

Butiker och restauranger

Det finns bara en restaurang i den gamla terminalen (tel: +86(0)28 8570 2359), men den består av tre våningar. Det finns en stor matsal på första våningen, mindre matsalar på andra våningen och en tesalong på tredje våningen. Man hittar fler kaféer och (snack) barer i den nya terminalen. 

Det finns också en taxfreebutik med ett stort urval av cigaretter, vin och sprit såväl som en stor samling kinesiska teer och andra lokala specialiteter. 

Bagage

Det finns en disk för förlorat och upphittat bagage (tel: +86(0)28 8520 5389) nära bagagebanden i ankomsthallen. 

Information

Det finns informationsdiskar både i ankomst- och avgångshallen i båda terminalerna; de kan nås via det allmänna telefonnumret +86(0)28 8570 2649.

Business

Det finns ett litet businesscentrum med fax, kopiering och datorer med intenettillgång i avgångshallen. 

Handikappade

Chengdu flygplats är ganska väl handikappanpassad. Den nya terminalen har bättre tillgänglighet för handikappade än den gamla terminalen. Det finns rullstolsramper och anpassade hissar och toaletter i terminal 2. 

Andra tjänster

Man hittar banker, växlingskontor och bankomater utspridda över terminalerna. Det finns också frisörsalonger, massageinstitut, skoputsare och turistinformationsdiskar. Första hjälpen-kontoret ligger på våning 2F i avgångshallen. Här hittar man också rökrum och lounger. Internettillgång finns bara via datorerna i businesscentret (se Business).