Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse med Chengdu flygplats.

Bil och buss

Chengdu Shuangliu flygplats ligger 1,6 mil sydväst om Chengdus stadskärna. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil via ringleden G4201. Från de södra delarna av staden leder Airport Expressway (en avgiftsbelagd väg) till flygplatsen.

Stadsbuss 303 går från flygplatsen till den norra tågstationen i Chengdu. Flygbussar avgår också var tjugonde minut mellan flygplatsen och Chengdu med uppehåll vid Minhan Hotel och Lantian Hotel i stadens centrum. En bussbiljett kostar 10 yuan. Restiden är omkring en halvtimme. 

Biluthyrning Chengdu Shuangliu flygplats

Det finns inga internationella biluthyrningsföretag på Chengdu flygplats, men de lokala företagen har diskar. Internationella biluthyrningsfirmor, såsom Avis, har dock kontor i staden. 

Taxi

Det finns taxibilar utanför ankomsthallen. De har inte taxameter och om de har är den sönder eller så vägrar chauffören använda den. Därför måste man förhandla. Ett rimligt pris för en resa in till centrum är 50 yuan, men när man frågar chauffören om priset kommer det inledningsvis vara mycket högre. En resa till Chendus centrum tar 20-30 minuter. 

Flygplatsparkering

Det finns en stor parkeringsplats utanför den nya terminalen. Man betalar 5 yuan för den första halvtimmen och därefter 2 yuan per halvtimme. Man betalar 50 yuan per dag. Dessa avgifter gäller utomhusparkering; avgifterna för parkeringshuset är något högre.