Tjänster

Service

Hotell

Det finns ett hotell på Kunming flygplats, det moderna Jia Lu Da Airport Hotel (tel: +86(0)871 351 6666), som främst vänder sig till affärsresenärer. Andra hotell i närheten av flygplatsen är bland annat Kunming International Airport Sightseeing Hotel‎ (tel: +86(0)871 732 5188), Guan Du Hotel (tel: +86(0)871 716 9988) och Mandarin Hotel Yunnan (tel +86 (0)871 809 5556).‎ För information om fler hotell och för att boka online, så kan man gå till Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser.

Butiker och restauranger

Shoppingfaciliteterna på Kunmingflygplats är begränsade. Det finns endast en taxfreebutik som även fungerar som present- och suvenirbutik och har fina lokala produkter. De få restaurangerna och caféerna vänder sig främst till kinesiska kunder.

Bagage

På den andra våningen i terminalen finns det en disk där man kan lämna in bagaget till ett pris av 5 yuan för fyra timmar.

Information

Det finns informationsdiskar (tel: +86(0)871 711 6114) både i ankomst- och avgångshallen. Detta innebär inte att man hittar informationen som man söker efter. Även om några anställda talar (lite) engelska, så pratar de flesta bara kinesiska. För information om flygtider så kan man ringa +86(0)871 96566, där (största delen av tiden) engelsktalande personal finns tillgänglig.

Business

Förutom elementära faciliteter som till exempel faxning och kopiering vid den allmänna informationsdisken och i Best Commercial VIP Lounge, så erbjuder Kunming flygplats inga businessfaciliteter. För detta måste man vända sig till Jia Lu Da flygplatshotell (se Hotell) som även har mötesutrymmen och konferensrum.

Handikappade

Kunming flygplats är mycket handikappvänlig. Det finns rullstolsramper och anpassade hissar, toaletter och telefoner. Dessutom har parkeringsplatser reserverats för handikappade resenärer på korttidsparkeringsplatsen. 

Andra tjänster

Det finns bankomater utspridda i terminalen. Kunming flygplats har inga växelkontor, men man kan växla pengar på Bank of China i ankomsthallen. Här finns också diskar där man kan boka hotellrum och köpa biljetter till bussen som går till Kunming.