Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen järnvägsförbindelse mellan flygplatsen och Kunming. Det finns bussar som går till en av de två järnvägsstationerna i staden, från vilken man kan åka till andra destinationer.

Bil och buss

Kunming flygplats är belägen endast fyra kilometer från stadens centrum och är enkel att nå med hyrbil. Kun Shi motorväg går direkt till flygplatsen. Denna motorväg ansluter både till Kunmings yttre och inre ringväg. Via dessa ringvägar så är det enkel att nå vilken plats som helst i staden. Man bör dock tänka på att många destinationer endast anges på kinesiska.

Tre stadsbussar (52, 67 och 78) ansluter flygplatsen till Kunming. Dessa bussar har sina ändhållplatser vid en av stadens två järnvägsstationer.

Många hotell har flygbusservice.

Biluthyrning Kunming Wujiaba flygplats

Endast kinesiska biluthyrningsföretag har diskar i ankomsthallen. I de flesta fall hyr de ut bilar som körs av en chaufför.

Taxi

Det finns taxi utanför ankomsthallen. Inte alla taxibilar har taxameter och när de har det så hävdar förarna ofta att de är sönder. En resa till stadens centrum tar ungefär 20 minuter och kostar omkring 15 yuan.

Flygplatsparkering

Korttidsparkeringen ligger precis utanför terminalen. Det finns en långtidsparkering under bar himmel lite längre bort. Vidare information om parkeringsplatser på Kunming flygplats kan man få per telefon: +86(0)871 711 6114.