Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på Beirut flygplats. De närmaste hotellen ligger norr om flygplatsen, på stranden, som Coral Beach Hotel and Resort‎ (tel: +961(0)1 859 000). Andra hotell nära flygplatsen är bland annat Ramada Beirut Downtown‎ (tel: +961(0)1 990 299), Hazmieh Rotana Hotel (tel: +961(0)1 458 000) och Le Gray Hotel Beirut‎ (tel: +961(0)1 971 111). För fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser. 

Butiker och restauranger

Det finns inte så många ställen att äta och dricka på Beirut flygplats, men de är stora. I ankomsthallen hittar man restaurangen Akel och kaféet Matik. Det finns en japansk fiskrestaurang i avgångshallen. Dessutom finns det små snackbarer och kaffebarer. Beirut flygplats har ett stort antal butiker, däribland flera taxfreebutiker. 

Bagage

Man kan inte förvara sitt bagage. För förlorat bagage måste man vända sig till Middle East Airlines kontor.

Information

Det finns informationsdiskar både i ankomsthallen och avgångshallen för förfrågningar om Beirut flygplats, flygtider och flygplatstjänster. Turistdepartementet har ett kontor i ankomsthallen där man kan göra förfrågningar om sevärdheter i Beirut och övriga Libanon. 

Business

Det finns två businesslounger på Beirut flygplats, LAT lounge och Cedar lounge. I den senare kan man inte bara faxa, kopiera eller använda internet, men definitivt också njuta av en drink i vad som bäst kan beskrivas som en stor inneträdgård. Affärshotell i Beirut (se Hotell) har omfattande affärsfaciliteter, som mötesutrymmen och konferensrum. 

Handikappade

Beirut internationella flygplats är utmärkt handikappanpassad. Det finns rullstolsramper, anpassade hissar och toaletter samt lågt placerade telefoner. 

Andra tjänster

Det finns banker, växlingskontor och bankomater utspridda över terminalerna. Första hjälpen-kontoret kan man nå via telefonnummer +961(0)1 629 088, anknytning 2020. Det finns 15 internetkiosker och trådlöst internet är tillgängligt överallt i terminalen; dock inte gratis. För att använda trådlöst internet måste man köpa en biljett med en anslutningskod i taxfreebutiken. Några restauranger har gratis Wi-Fi-anslutning för sina gäster.