Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse med Beirut flygplats.

Bil och buss

Flygplatsen ligger 9 kilometer söder om Beiruts centrum, i en av förorterna till staden. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil; från stadens centrum leder vägen Hafez el Asad direkt till flygplatsen. Vägen till Beirut internationella flygplats är tydligt skyltad. 

Det finns ingen busslinje mellan flygplatsen och centrum i Beirut. Man kan dock ta sig till stan i en minibuss. Dessa står inte framför ankomsthallen, utan framför avgångshallen. 

Biluthyrning Beirut internationella flygplats

Biluthyrningsdiskarna på Beirut internationella flygplats hittar man i ankomsthallen. Det finns åtta biluthyrningsföretag: de internationella biluthyrarna Avis, Budget, Hertz och National, och de lokala företagen Hala, CityCar, LenaCar och Catrans. Man kan också boka en hyrbil genom att använda sig av de tjänster EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Officiella taxibilar känner man igen på flygplatslogon på sidan. Dessa taxibilar använder sig av fast taxa. Där finns också inofficiella taxibilar för vilka man måste förhandla fram ett klart pris med chauffören i förväg. Vissa chaufförer begär absurda priser. En resa till Beiruts centrum kostar omkring 15 000 libanesiska pund. 

Flygplatsparkering

Det finns en stor parkeringsplats utanför terminalen med moderna betalningsfaciliteter och plats för nästan 2 400 bilar. Man betalar 3 500 pund för den första timmen, 6 000 pund för den andra timmen och 7 500 för den tredje timmen. Dagsavgiften är 18 000 pund. Till alla priserna tillkommer det 10 % moms.