Biluthyrning Malaysia

Biluthyrning Malaysia

Bestämmelser och allmän information

För att köra bil måste man vara 18 år i Malaysia och 23 år för att hyra bil. Dessutom krävs det att man har haft körkort i 2 år. Det är vänstertrafik och det är obligatoriskt med bilbälte. Internationellt körkort är inte obligatoriskt men rekommenderas ändå på det bestämdaste. Det är bäst att ansöka om ett för att undvika problem.

Att köra efter kraftiga regn kan vara farligt och till och med en taxi kostar mer under en sådan period (riskfyllda körningar är dyrare). Vidare måste förare lyda de oskrivna trafikreglerna: poliser vinkar med handen om en motorcykel vill köra om en bil. Man bör vara uppmärksam på dessa tecken eftersom de är väsentliga.

Hastighetsbegränsningarna är: på slutna (avgiftsbelagda) vägar 70 mph/110 km/h, på landsvägar 55 mph/(70-90 km/h. I tätortsområden är hastighetsbegränsningen 38 mph/60 km/h.

Att köra i Malaysia med hyrbil

Västra och östra Malaysia är åtskilda genom Sydkinesiska sjön. Möjliga bilturer beror på ankomstort. En populär resa är från norr till söder (eller tvärtom). Denna resa är omkring 100 mil och den relativt låga befolkningstätheten gör resan lättare än vad man kan vänta sig.

Naturligtvis är stadsområdena mer tättrafikerade även om det är angenämt att köra genom städerna. Vägarna repareras snabbt efter de kraftiga regnen och längs vägarna hittar man tillräckligt med bensinmackar och övernattningsställen.

En tripp från Johor Bahru till Pulau Pinang (till exempel) kan man genomföra på ett par dagar. Att anlända till Kuala Lumpur innebär en enorm fördel; man har redan kommit halvvägs på resan.

Att hyra bil i Malaysia

Att hyra bil är lätt på Kuala Lumpurs internationella flygplats. De främsta biluthyrningsföretagen finns alla här. Man kan använda sig av Avis, Hertz, Thrifty och National.

Ett annat alternativ är att hyra bil genom EasyTerra, ett företag som jämför priserna mellan lokala biluthyrningsföretag på ett för kunden behändigt sätt.