Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns två tågförbindelser mellan flygplatsen och Kuala Lumpur: snabbtåget KLIA Ekspres (med incheckningsmöjligheter på stationen i Kuala Lumpur) och KLIA Transit som går samma sträcka men stannar vid flera stationer.

Bil och buss

Flygplatsen ligger längs motorvägen från den malaysiska huvudstaden söderut (nord-sydlig central motorväg, restid till/från Kuala Lumpur: cirka en timme). Detta är en avgiftsbelagd väg. Ett alternativ är motorvägen mellan Kuala Lumpur och Seremban. Vägarna till Kuala Lumpur och till flygplatsen är tydligt skyltade.

Det finns en stor busstation på parkeringsgaragets bottenplan (sektion C). Bussar avgår därifrån mot Kuala Lumpur och flera andra destinationer i Malaysia.

Biluthyrning på Kuala Lumpurs internationella flygplats

I ankomsthallen finner man diskar till biluthyrningsföretagen Avis, Budget, Hertz, National och Thrifty. Man kan också boka hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

I ankomsthallen finns det en lucka där man kan köpa taxibiljett. Det fasta priset till Kuala Lumpur uppkommer till RM 60.00. Diskutera inte erbjudanden från illegala taxiförare!

Flygplatsparkering

I garaget för korttidsparkering finns det direkt förbindelse med terminalen. Detta garage är indelat i fyra sektioner (A, B, C och D). I sektion B och C betalar man RM 3.50 för den första timmen, RM 3.00 för den andra timmen, RM 2.50 för den tredje timmen och därefter RM 2.00 i timmen. Vid terminalen för budgetflygbolag finns det en parkeringsplats där avgifterna inte är mycket lägre, med undantag för de två första parkeringstimmarna (RM 1.00 per timme).