Tjänster

Service

Hotell

Det hotell som ligger närmast Colombo flygplats är The Gateway Hotel (tel: +94(0)11 544 0000), Ramada Katunayaka Hotel (tel: +94(0)11 225 3646) och Hotel Goodwood Plaza (tel: +94(0)11 5736 000). Hotell för affärsresande i Colombo inkluderar Hilton Colombo (tel: +94(0)11 249 2492) och Taj Samudra Hotel (tel: +94(0)11 244 6622). För information om fler hotell och för att boka online kan man gå till Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser. 

Butiker och restauranger

Colombo flygplats har ett rimligt utbud av butiker, inklusive taxfreeaffärer och många elektronikaffärer (där man kan köpa allt från teveapparater till diskmaskiner och fläktar), men även butiker specialiserade på produkter som är typiska för Sri Lanka (inklusive öns berömda te). Sri Lanka Airlines har två restauranger på flygplatsen. Det finns även några caféer och (snack) barer.

Bagage

Man kan inte lämna sitt bagage på Colombo flygplats. Det finns en disk för förlorade och upphittade föremål (tel: +94(0)11 225 3048) i centralhallen. Nära terminalens ingång hittar man bärare som arbetar för ett fast pris.

Information

Det finns informationsdiskar både i ankomst- och avgångshallarna för förfrågningar angående Colombo flygplats, flygtider och vilka tjänster som finns på flygplatsen. I ankomsthallen hittar man även resebyråer och turistkontoret.

Business

Det finns inga businessfaciliteter på Colombo flygplats förutom elementära tjänster som till exempel fax, kopieringsmaskin och internet i VIP-loungen (Silk Rute Lounge). Omfattande businessfaciliteter erbjuds på hotellen i närheten av flygplatsen och på hotellen i Sri Lankas huvudstad (se Hotell).

Handikappade

Colombo flygplats är väl tillgänglig för handikappade. Det finns rullstolsramper och anpassade hissar och toaletter.

Andra tjänster

Man hittar banker, växelkontor och bankomater utspridda runt terminalerna. Det finns även ett postkontor i ankomsthallen. Här finns även hjälpstationen (nära området för bagageutlämning). Det finns även skötrum.