Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen direkt tågförbindelse till Colombo flygplats, men det finns en station i närheten. Katunayaka järnvägsstation ligger mindre än en kilometer från terminalen. Speciella bussar går mellan flygplatsen och järnvägsstationen, varifrån man kan ta flygplatsen expresståg till Colombo.

 Bil och buss

Flygplatsen är belägen i Katunayake, 3,5 mil norr om Sri Lankas huvudstad Colombo och 8 kilometer sydöster om den populära badorten Negombo. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil. Flygplatsen ligger vid motorväg A3 (Peliyagoda-Puttalam Highway) mellan Negombo och Colombo.

På ungefär en halv kilometers avstånd från flygplatsen finns speciella bussar som går till och från busstationen. Från busstationen finns det linjer till ett flertal städer, inklusive Colombo, Negombo, Kandy och Galle.

Biluthyrning Colombo flygplats

Det finns diskar som tillhör olika biluthyrningsföretag i ankomsthallen. Det finns inga internationella biluthyrningsfirmor på Colombo flygplats, men det finns lokala firmor som Abans och Nambo. Många biluthyrningsföretag erbjuder endast bilar med förare.

Taxi

I ankomsthallen finns det en kiosk där man kan beställa taxi (tel: +94(0)11 225 3097), men man betalar till föraren. Det finns fasta avgifter till flera olika destinationer, som är uppdelade i priser för taxibilar med och utan luftkonditionering.

Flygplatsparkering

Precis utanför flygplatsen finns det en parkeringsplats för korttidsparkering. Parkeringsplatsen för långtidsparkering ligger lite längre bort. Man betalar per dag (eller för en del av dagen): 150 rupier för korttidsparkering och 50 rupier för korttidsparkering.