Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse mellan flygplatsen och Taipei än, men en sådan håller på att utvecklas. Järnvägsstationen kommer att öppnas 2013. Resenärer kommer att kunna nå Taipeis centrum på 35 minuter med tåg. Tåget kommer också att ansluta flygplatsen till Zhongli.

Höghastighetståget är beläget åtta kilometer från flygplatsen och kan nås med flygbuss.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen fyra mil väster om Taipeis centrum och är enkel att nå med hyrbil via Nationella motorvägen 1, följd av Nationella motorvägen 2 som leder direkt till flygplatsen. man kan även ta sig till flygplatsen via Västkustens expressväg. Vägen till Taoyuan flygplats är tydligt skyltad.

Det går bussar till flera olika destinationer i den taiwanesiska huvudstaden. Det tar ungefär en timme att komma till centrum av Taipei. Bussarna går även till ett flertal andra platser, som till exempel Taoyuan City, Jhongli, Taichung, Banqiao och Changhua.

Biluthyrning Taipei Taoyuan flygplats

Det finns två biluthyrningsföretag på Taipei flygplats. I Terminal 2 hittar man Chingbings disk, i Terminal 2 ligger EasyRent (en del av Toyota).

Taxi

Det finns taxi i ankomsthallen. De har taxameter. En extra avgift på 15 % läggs till priset om man tar taxi från flygplatsen. Man måste också betala tull för motorvägarna separat. För mer information om taxi på Taipei flygplats kan man ringa +886(0)3 398 2832 (Terminal 1) eller +886(0)3 398 3599 (Terminal 2).

Flygplatsparkering

Det finns stora parkringsplatser nära de båda terminalerna. De första 30 minuterna är gratis. Om man parkerar längre betalar man NT$30 för den första timmen och efter det NT$20 för varje halvtimme. Den maximala dagsavgiften är NT$490.