Tjänster

Service

Hotell

Det är ingen brist på logi i den här delen av Turkiet. Bland hotellen i närheten av flygplatsen ligger bland annat Spa & Thermal Hotel ThermeMaris (+90(0)252 694 8334), Dalaman Airport Lykia Resort Hotel (tel: +90(0)252 692 1777), Park Hotel (tel: +90(0)252 692 3157) och Hilton Dalaman Resort & Spa (tel: +90(0)252-4441981). För information om fler hotell och för att boka online kan man gå till Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser.

Butiker och restauranger

Det finns ett rimligt utbud av restauranger, caféer och (snack) barer på Dalaman flygplats, men man får betala orimligt höga priser för mat och dryck. När det gäller shopping så finns de vanliga taxfreeaffärerna och även några souvenirbutiker.

Bagage

Man kan inte lämna sitt bagage på Dalaman flygplats. Det finns en disk för förlorade och upphittade föremål nära området för bagageutlämning.

Information

Det finns en informationsdisk i ankomsthallen för förfrågningar angående Dalaman flygplats, flygtider och de tjänster som erbjuds på flygplatsen.

Business

Dalaman flygplats har inga businessfaciliteter. Flygplatsen vänder sig främst till turister, precis som hotellen och semesteranläggningarna i den här delen av Turkiet.

Handikappade

Dalaman flygplats är väl tillgänglig för handikappade. Det finns rullstolsramper och anpassade hissar och toaletter.

Andra tjänster

Det finns två banker (Vakıfbank och Denizbank), växelkontor och bankomater i centralhallen. Här finns även hjälpstationen. Dessutom finns det ett flertal resebyråer. Trådlöst internet (wi-fi) finns tillgängligt, men man måste ha ett förbetalt kort för att kunna koppla upp sig. Flygplatsen har en lekplats med dataspel.