Dalaman flygplats: Dalaman internationella flygplats (DLM)

Dalaman internationella flygplats

Dalaman internationella flygplats är en av de tre flygplatser som utgör inkörsporten till bad- och semesterorterna i sydvästra Turkiet, som till exempel Marmaris, Fethiye och Dalyan. De andra två flygplatserna är Milas Bodrum flygplats och Antalya flygplats. Det finns två terminaler. Den gamla terminalen används till inrikesflygningar; den nya terminalen hanterar internationella flygningar.

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: DLM
ICAO flygplatskod: LTBS

Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen järnvägsförbindelse till Dalaman flygplats.

Bil och buss

Dalaman flygplats är enkel att nå med hyrbil. Motorväg D400 som går norr om flygplatsen ansluter till turistorterna öster och väster om flygplatsen. Avfarten till flygplatsen är tydligt skyltad.

Det finns ingen regelbunden busslinje till flygplatsen, men flygbussen Havas (tel: +90(0)252 444 0487) går till Marmaris och Fethiye.

Biluthyrning Dalaman flygplats

Biluthyrningsföretagen har sina diskar i ankomsthallen. Det finns tre diskar på Dalaman flygplats: Avis, Budget och Europcar. Man kan även boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i ett och samma prisförslag.

Taxi

Det finns taxibilar utanför ankomsthallen. Priserna (vilka är fasta) till olika destinationer anges på en skylt, men detta betyder inte att förarna rättar sig efter dem. Därför bör man försäkra sig om att komma överens om ett pris i förväg.

Flygplatsparkering

Det finns en parkeringsplats utanför terminalen med plats för nästan 800 bilar.

Tjänster

Service

Hotell

Det är ingen brist på logi i den här delen av Turkiet. Bland hotellen i närheten av flygplatsen ligger bland annat Spa & Thermal Hotel ThermeMaris (+90(0)252 694 8334), Dalaman Airport Lykia Resort Hotel (tel: +90(0)252 692 1777), Park Hotel (tel: +90(0)252 692 3157) och Hilton Dalaman Resort & Spa (tel: +90(0)252-4441981). För information om fler hotell och för att boka online kan man gå till Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser.

Butiker och restauranger

Det finns ett rimligt utbud av restauranger, caféer och (snack) barer på Dalaman flygplats, men man får betala orimligt höga priser för mat och dryck. När det gäller shopping så finns de vanliga taxfreeaffärerna och även några souvenirbutiker.

Bagage

Man kan inte lämna sitt bagage på Dalaman flygplats. Det finns en disk för förlorade och upphittade föremål nära området för bagageutlämning.

Information

Det finns en informationsdisk i ankomsthallen för förfrågningar angående Dalaman flygplats, flygtider och de tjänster som erbjuds på flygplatsen.

Business

Dalaman flygplats har inga businessfaciliteter. Flygplatsen vänder sig främst till turister, precis som hotellen och semesteranläggningarna i den här delen av Turkiet.

Handikappade

Dalaman flygplats är väl tillgänglig för handikappade. Det finns rullstolsramper och anpassade hissar och toaletter.

Andra tjänster

Det finns två banker (Vakıfbank och Denizbank), växelkontor och bankomater i centralhallen. Här finns även hjälpstationen. Dessutom finns det ett flertal resebyråer. Trådlöst internet (wi-fi) finns tillgängligt, men man måste ha ett förbetalt kort för att kunna koppla upp sig. Flygplatsen har en lekplats med dataspel.

Kontakt

Kontakt

Adress

Dalaman flygplats
48780 Dalaman
Muğla
Turkiet

Telefon, fax, e-post

Telefon: +90(0)252 792 5555
Fax: ingen
E-post: okänd

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: DLM
ICAO flygplatskod: LTBS

Webbsida