Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på flygplatsen. Hotel Intercontinental (tel: +359(0)2 807 0707) ligger sex kilometer söder om flygplatsen och Sheraton Hotel (tel: + 359(0)2 981 6541) är beläget i hjärtat av Sofia. Båda hotellen har direkt gratis busservice från flygplatsen. Det 2 stjärniga Pliska Hotel (tel: +359(0)2 971 1077) ligger närmare flygplatsen vid den viktigaste vägen till stadens centrum. För information om fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av olika hotell med bra internetpriser.

Butiker och restauranger

Flygplatsen har ett väsentligt utbud av ganska enkla snackbarer och caféer. Det finns en stor taxfreebutik i Terminal 2. Det finns också en restaurang vid namn Da Vinci restaurant som erbjuder komplett service.

Bagage

Luckan för borttappade och upphittade föremål ligger i Terminal 1 (tel: (+3592) 937-2491).

Information

Det finns allmänna informationsdiskar i båda terminalerna, vilka också kan nås genom det allmänna telefonnumret.

Business

På andra våningen i Terminal 2 finns det en Businessklass Lounge. Här kan man använda fax, kopieringsmaskin och läsa internationella vecko- och dagstidningar. Här finns också datorer med internetanslutning.

Handikappade

Den nya terminalen är mycket handikappvänlig. Det finns rullstolsramper, anpassade toaletter, hissar och telefoner. Om man behöver assistans kan man kontakta den allmänna informationsdisken.

Andra tjänster

Det finns banker, växelkontor och en bankomat. Bedvid United Bulgarian Bank finns det också ett postkontor. Hjälpstationen ligger på bottenvåningen i Terminal 2. På andra våningen i Terminal 2 finns det utsiktsterrasser.