Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till Sofia flygplats.

Bil och buss

Flygplatsen ligger en mil öster om Sofias centrum. Destinationerna på vägskyltarna anges inte alltid på engelska, men vägen från flygplatsen till centrum har skyltar på engelska.

Terminal 2 ligger i direkt anslutning till bussterminalen. Linje 84 avgår en gång i kvarten till Orlov Most, som ligger nära stadens centrum. Vägen går förbi busstationen vid Pliska Hotel. Resan tar ungefär 20 minuter och biljetten kostar 0,70 BGN. Man kan köpa biljetten i luckan i bussterminalen. Om man har mycket bagage måste man lösa en extra biljett.

Biluthyrning på Sofia flygplats

I ankomsthallen i Terminal 2 har följande biluthyrningsföretag diskar: Avis, Hertz, Sixt, Budget, Moto-Pfohe Rent-a-car och Tany Rent. Man kan också boka hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxi framför ankomsthallen. Flygplatsen har vidtagit många åtgärder för att hålla de taxichaufförer som försöker lura resenärer borta. Det är tillrådigt att använda OK Supertrans (tel: + 359(0)2 973 2121). Detta företag har en lucka i ankomsthallen. En resa till Sofias centrum kostar 10 BGN.

Flygplatsparkering

Det finns parkeringsplatser nära terminalen. Det finns inga särskilda platser för långtids- och korttidsparkering. Avgifterna är 2 BGN för upp till sju timmar, 18 BGN för en hel dag och 40 BGN för fem dagar. Det finns också ett underjordiskt parkeringsgarage som har fyra våningar, under Terminal 2.