Nice flygplats: Nice (Côte d'Azur) flygplats (NCE)

Nice (Côte d'Azur) flygplats

Aéroport Nice Côte d'Azur är den andra mest trafikerade flygplatsen i Frankrike (Paris- Charles de Gaulle är den mest trafikerade). Internationella jetsettare använder denna flygplats för att flyga till lyxiga semesteranläggningar eller till sina sommarhus i bland annat St. Tropez, Antibes, Cannes och Monaco. Även lågprisflygbolag, som till exempel EasyJet, använder Nice flygplats. Flygplatsen ligger sju kilometer väster om Nice och har två terminaler. Terminal 2 har en ny avdelning som även kallas nya Terminal 2. En gratis flygbuss går mellan de två terminalerna.

Adress

Nice Côte d'Azur Airport
06281 Nice Cédex 3
Frankrike

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: NCE
ICAO flygplatskod: LFMN

Kontakt

Information

I alla terminaler finns det informationsdiskar. I Terminal 1 finns det en informationsdisk både i ankomsthallen och avgångshallen. I Terminal 2 finns det endast en informationsdisk i ankomsthallen. Vid informationsdiskarna kan man också få turistinformation. Dessutom finns det så kallade servicecenter som erbjuder ett brett utbud a olika tjänster: bagageförvaring, hittegodsavdelning, kemtvätt., utsändning och insamling av dokument, fax, skrivare, med mera.

Business

Nice flygplats har ett stort businesscentrum (tel: +33(0)820 423 333). På första våningen i terminal 1 finns det sex mötesrum och en konferenssal med plats för 250 personer. Denna sal kan delas in i två eller fyra rum. På andra våningen i Terminal 2 finns det sju mötesrum med ytor på mellan 15 m² och 50 m². Man kan boka dessa rum på webbsidan genom “Centre d'Affaires”.

För de som använder Nice flygplats ofta finns Flygplatsklubbens premiumprogram. För varje flygning till Nice flygplats vinner man poäng som kan bytas mot direkt snabb check-in, reserverade parkeringsplatser eller rabatt i affärerna. Man kan anmäla sig gratis till klubben online.

Man kan flyga med helikopter till sin slutdestination från Nice flygplats. Det finns tre företag som erbjuder denna service. Mer information finns tillgänglig på webbsidan.

Handikappade

Nice Airport har utmärkta faciliteter för handikappade personer:rullstolsramper, anpassade vilorum, hissar, telefoner och bankomater. Alla parkeringsområden har platser som är reserverade för handikappade personer. För transport till och från flygplatsen för handikappade personer kan man kontakta Ulysse Transport (tel: +33(0)493 710 700).

Andra tjänster

Det finns bankomater och växelkontor överallt. I Terminal 1 finns ett postkontor, ett apotek och ett bönerum. På första våningen i Terminal 1 finns ett vaccinationscentrum. I den nya Terminal 2 finns datorer med internet. Man kan också ansluta en egen laptop. Trådlös internet (Wi-Fi) är tillgänglig över hela flygplatsen. I businesscentrumen i båda terminalerna ordnas olika temporära utställningar.