Transport

Lokaltransport

Tåg

Tunnelbanan avgår en gång i halvtimmen till den grekiska huvudstadens centrum (Syntagma Plein). Man kan byta tåg där om man vill åka till Omonia Plein eller Makriani. Man måste åka längre om man vill åka till Monastiraki-stationen. Där kan man byta till linje 1 till Pireus.

Det finns också ett stadståg till Larissis-stationen. Därifrån avgår tåg till alla destinationer på det grekiska fastlandet.

Bil och buss

Samtidigt som man byggde den nya flygplatsen, anlade man också nya vägar. Det är nu lätt att undvika trafiken i Aten. För södergående vägar följer man skyltarna till Elefsina. För norrgående vägar följer man skyltarna till Thessaloniki. Den avgiftsbelagda vägen Attiki Odos förbinder flygplatsen med Atens västra distrikt.

Bussarna står utanför ankomsthallen (vid utgång 4 och 5). Linje E94 går direkt till tunnelbanestationen Ethniki, linje E95 går till hamnen Pireus. En ny busslinje, E93, förbinder flygplatsen med den centrala busstationen på Kiffisougatan. En ny busslinje är också planerad till hamnen Rafina.

Biluthyrning på Atens flygplats

Det finns sex biluthyrningsdiskar i ankomsthallen: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National/Alamo och Sixt. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilar finns vid utgång 1. En resa till den grekiska huvudstaden kostar mellan € 15 och 25 och tar omkring en halvtimme beroende på trafiken. Man bör be föraren att sätta på taxametern och försäkra sig om att han använder den rätta taxan ("2" betyder att man betalar dubbelt pris men detta pris gäller endast på natten).

Flygplatsparkering

Korttidsparkeringarna (P1 och P2) ligger utanför ankomsthallen. Långtidsparkeringen är vid P3 och är ansluten till terminalen med flygbuss. På alla parkeringsplatserna är de första 20 minuterna gratis.

Man kan också lämna sin bil till en förare vid avgångshallen (Central Parking Systems Athens, tel: +30(0)210 353 4260). Avgifter: 5-7 dagar € 75.00, därefter € 5.00 per dag.