Rodos flygplats: Rhodos flygplats (RHO)

Rhodos flygplats

Rhodos flygplats kallas även för Diagoras Maritsa. Det är Greklands tredje största passagerarflygplats. Flygplatsen är belägen nära staden Paradisi, 1,5 mil sydväst om Rhodos stad. Det är en viktig flygplats för turismen på ön och för inrikesflygningar till bland annat Aten, Mykanos eller Thessaloniki.

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: RHO
ICAO flygplatskod: LGRP

Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen ungefär 1,5 mil utanför Rhodos stads centrum, nära staden Paradisi. Den ligger vid den tvåfiliga vägen (med skilda körbanor) som går längsmed kusten och runt hela ön. Diagoras är tydligt angiven på vägskyltar.

Bussarna till Rhodos stad och andra platser på ön avgår 300 meter från terminalen. Olympic Airways har sina egna bussar, som avgår i samband med ankomsten av deras flygningar. En enkel resa rill Rhodos stad kostar omkring 2 EUR och tar ungefär 40 minuter.

Biluthyrning på Rhodos flygplats

Det finns ett flertal biluthyrningsföretag på Diagoras flygplats: Avis, Budget, Drive, Europcar, Hertz, Holiday Auto, Sixt och National-Alamo. Man kan även boka en hyrbil i förväg genom de tjänster som EasyTerra erbjuder. Denna webbsida jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilar finns tillgängliga utanför ankomsthallen. En resa till Rhodos stad kostar omkring 14 EUR och tar 20 minuter.

Flygplatsparkering

Parkeringsplatserna är belägna mittemot terminalen. Det finns parkeringsplatser både för kort- och långtidsparkering.

Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på flygplatsen. Doreta Beach Resort (tel. +30(0)2 224 108 254 405) och Esmeralda Hotel (tel. +30(0)2 241 094 447) är belägna nära flygplatsen. För information om fler hotell och för att boka online, vänligen gå till Booking.com. Denna webbsida erbjuder ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga (internet) priser.

Butiker och restauranger

Det finns ett fåtal butiker, restauranger och (snack) barer.

Bagage

Det finns bagageförvaring där man kan lämna sitt bagage.

Information

Det finns en informationsdisk på terminalen där man kan få information om flygplatsen, samt om avgångs- och ankomsttider (tel. +30(0)22 410 83200).

Business

Det finns inga businessfaciliteter. På informationscentret kan man få hjälp med att faxa eller skriva ut dokument (tel. +30(0)22 410 83200).

Handikappade

Flygplatsen har toaletter för handikappade.

Andra tjänster

Flygplatsen har bank- och postservice och det finns en hjälpstation (tel. +30(0)2 241 088 766).

Kontakt

Kontakt

Adress

Rhodos internationella flygplats
85106 Paradisi
Rhodos
Grekland

Telefon, fax, e-post

Telefon: +30(0)2 44 1088 700
Fax: +30(0)2 24 1083 210
E-post: kardtl@otenet.gr

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: RHO
ICAO flygplatskod: LGRP

Webbsidor