Transport

Lokaltransport

Tåg

Ancona flygplats har en direkt tågförbindelse från Castelferrettis station (mittemot terminalen) till Anconas station. Från Ancona finns det förbindelser till ett flertal nationella och internationella destinationer.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen ungefär 1,8 mil från Anconas centrum. Det finns en viadukt som ansluter flygplatsen direkt till motorvägarna till Rom, Milano och Bari.

Det finns en speciell flygbuss (Conero Bus Company) från flygplatsen till Anconas station. Bussen avgår utanför terminalen. Den går hela dagen från klockan 6.30 till 19.30.

Biluthyrning på Ancona flygplats

Biluthyrningsföretagen ligger i ankomsthallen: Auto Europa, Avis, Europcar, Hertz, Maggiore, Sixt, Targa Rent och Autonoleggio Magellano. Det är möjligt att boka hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. Denna webbsida jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Taxibilar är tillgängliga utanför ankomst- och avgångshallarna. Det är möjligt att beställa en taxibil per tele. +39(0)71918221

Flygplatsparkering

Ancona flygplats har 640 bevakade parkeringsplatser, av vilka 290 är reserverade för korttidsparkering. Om man vill parkera under kort tid så är de första 30 minuterna gratis, efter det så kostar det 22,70 EUR för 24 timmar. Långtidsparkering kostar 16,50 EUR för den första dagen och efter det 8,50 EUR per dag.