Bari flygplats: Bari flygplats (BRI)

Bari flygplats

Flygplatserna i Apulien (Puglia) i södra Italien har bildat ett kooperativ. Bari flygplats utgör en del av Aeroporti di Puglia, som också omfattar Brindisi flygplats, Foggia flygplats och Taranto flygplats. Bari flygplats ligger 1,1 mil nordväst om staden nära Palese. Det officiella namnet är "Karol Wojtyla flygplats", efter påven Johannes Paulus II. Av lokalinvånarna kallas den även för Aeroporto di Palese Macchie.

En ny terminal med fem våningar kommer att öppnas inom kort. Ungefär 1,6 miljoner passagerare använder den här flygplatsen varje år.

Adress

Aeroporto di Bari "Karol Wojtyla"
Società Esercizio Aeroporti Puglia
70057 Bari - Palese
Italy

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: BRI
ICAO flygplatskod: LIBD

Transport

Lokaltransport

Tåg

Bari flygplats har ingen tågförbindelse, flygbussen Tempesta (se nedan) går till järnvägsstationen i centrum. Ett expresståg går från Bari till bland annat Neapel och Rom.

Bil och buss

Flygplatsen är tillgänglig från ringvägen runt Bari. Om man kommer från norr så kör man i riktning mot Foggia. Från söder följer man SP 271. Från Foggia kan man nå flygplatsen från motorväg SS16, där utfarten till flygplatsen är tydligt angiven.

Det finns två bussförbindelser till flygplatsen. Det finns en stadsbuss (Amtab, linje 16) som avgår regelbundet och som stannar på flera olika platser, bland annat Via Capitaneo, Via Ranieri och Via Diaz. I genomsnitt får man vänta i en timme innan denna buss avgår. Flygbussen (Tempesta) är dyrare, men den går oftare och tar passagerarna direkt till stadens centrum (Piazza Aldo Moro).

Biluthyrning på Bari flygplats

I ankomsthallen har följande biluthyrningsföretag diskar: Auto Europa, Avis, Europcar, Hertz, Maggiore, Thrifty, Win Rent, Quicar och Targarent. Man kan också boka hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilar stannar precis utanför ankomsthallen (tel: +39(0)80 554 3333). En resa till Bari tar omkring 25 minuter och kostar ungefär 20 €.

Flygplatsparkering

Flygplatsen har totalt 2300 parkeringsplatser. Det finns korttidsparkering i P14 och P4, precis utanför terminalen. Alldeles bakom dem finns det ett parkeringsgarage PM som kostar 6 € för de första sex timmarna eller 14,50 € per dag.

P2 och P3 är avsedda för långtidsparkering. Avgiften är 9,30 € per dag för de första tre dagarna. När man närmar sig Bari flygplats är det första parkeringsområdet man ser P15. Det ligger ganska långt från terminalen, men man kan parkera där gratis såvida det inte är fullt, eftersom denna parkeringsplats har färre än 200 platser.

Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på flygplatsen. De närmsta hotellen är Albergo Palumbo Hotel (tel: +39(0)80 5300222) och Hotel Residence Riviera (tel: +39(0)80 5300582). De ligger precis vid kusten, bredvid flygplatsen. Det är inte heller långt till Bari där det finns ett stort antal hotell. För information om fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av olika hotell med bra internetpriser.

Butiker och restauranger

Bari flygplats har ett rimligt utbud av affärer. Totalt finns det mer än 20 affärer som säljer en mängd olika produkter, bland annat tobaksvaror, elektronik, leksaker, smycken, mobiltelefoner, lokala specialiteter, nödvändiga resetillbehör och kosmetika. Det finns också en taxfreebutik.

Bagage

Det finns en disk för borttappade och upphittade föremål i ankomsthallen "SEAP Lost & Found" (tel. +39(0)80 580 0224). När man flyger med Alitalia kan man kontakta detta flygbolag per telefon (tel: +39(0)80 531 5411).

Information

Det finns en allmän informationsdisk (tel: +39(0)80 580 0200) i avgångshallen. Det finns också en tryckkänslig dataskärm (Totem Web Point) i terminalen där man inte bara kan få information om flygningar, utan även om regionen Apulien (information om turism, ekonomi och kultur).

Business

Flygplatsen har begränsad service för affärsresande. I avgångshallen finns en SEAP Lounge som är öppen från 05.00-21.00. Den har små kontor och mötesrum.

Handikappade

Flygplatsen är mycket handikappvänlig. Precis vid huvudingången finns det 45 parkeringsplatser reserverade för handikappade. Precis som på många andra italienska flygplatser kan man på Bari flygplats be om assistans om man behöver det.

Andra tjänster

Det finns en bank (Banca Antonveneta) och flera olika bankomater. Bönerummet invigdes av påven Johannes Paulus II under hans besök i Bari, i februari 1984.

Kontakt

Kontakt

Adress

Bari flygplats "Karol Wojtyla"
Società Esercizio Aeroporti Puglia
70057 Bari - Palese
Italien

Telefon, fax, e-post

Telefon: +39(0)80 580 0200
Fax: +39(0)80 580 0225
E-post: via kontaktformulär

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: BRI
ICAO flygplatskod: LIBD

Websidor