Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till flygplatsen.

Bil och buss

Flygplatsen ligger sju kilometer nordost om Neapel och kan enkelt nås från stadens centrum. Man tar "Tangenziale" i riktning mot Capodichino och sedan utfarten "Secondigliano/Aeroporto".

Det avgår bussar (ANM) från flygplatsen till centrum av Neapel (järnvägsstationen Napoli Centrale) och vidare till hamnen. Det går även flygbussar till Piazza Municipio i Neapels centrum.

Biluthyrning på Neapel flygplats

Flera olika biluthyrningsföretag har diskar i ankomsthallen, bland annat: Avis, Europcar, Hertz, Maggiore/National, Sixt och Thrifty. Man kan även boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxi finns utanför ankomsthallen. Det är tillrådigt att be föraren att sätta på taxametern eller att komma överens om ett tydligt pris för resan.

Flygplatsparkering

Korttidsparkering finns tillgänglig på parkeringsområdena P3 (övertäckt), P4 och P6. Man betalar 3,50 € per timme för de första två timmarna, 6 € för sex timmar och 25 € för 24 timmar. P1 är området för långtidsparkering. Där betalar man 14 € för den första dagen och efter det 12 € per dag.

På webbplatsen kan man se i realtid var det finns parkeringsplatser tillgängliga. Valet service erbjuds av Quick No Problem Parking i P5 (tel: +39(0)817 896 366).