Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns inget direkttåg till flygplatsen. Den närmaste stora järnvägsstationen ligger i Trapani. Det finns bussar till Trapani (se nedan). För mer information, vänligen besök Italienska Järnvägars webbsida.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen ungefär 1,5 mil söder om Trapanis centrum och omkring 9 mil från Palermo. Den ligger nära motorväg A29 till Palermo. Trapani kan nås via SP21 eller SS115.

Det finns en busshållplats utanför terminalen. Det går bussar till Trapani, Marsala, Palermo, Mazara del Vallo, Castelvetrano, Erice, Spiacca och Agrigento. Terravision sköter en flygbusslinje från flygplatsen till Palermo (12 EUR) och andra platser på Sicilien.

Biluthyrning på Trapani flygplats

Det finns ett flertal biluthyrningsföretag på flygplatsen: Avis, Europcar, Hertz, Maggiore, Nolomania och Sixt. Man kan även boka en hyrbil genom de tjänster som EasyTerra erbjuder. Denna webbsida jämför priser mellan flera olika flygbolag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Det står taxibilar parkerade utanför terminalen. En resa till Trapani kostar ungefär 30 EUR.

Flygplatsparkering

Det finns två parkeringsområden för korttids- och långtidsparkering, med totalt 563 parkeringsplatser. Långtidsparkering kostar 26 EUR för de första fyra dagarna och efter det kostar det 5 EUR extra per dag. Korttidsparkering kostar 5 EUR för två timmar, 20 EUR för 24 timmar och 50 EUR för fyra dagar.