Trapani flygplats: Trapani flygplats (TPS)

Trapani flygplats

Trapani 'Vicenzo Florio flygplats' är belägen på västkusten på den italienska ön Sicilien. Italienarna kallar den även för Birgi, efter dess läge. Det är både en civil flygplats och ett flygfält för militärer. Efter att lågprisflygbolaget Ryan Air började flyga härifrån så har flygplatsen växt mycket. Den hanterar en miljon passagerare varje år vilket gör den till Siciliens tredje största flygplats. 

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: TPS
ICAO flygplatskod: LICT

Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns inget direkttåg till flygplatsen. Den närmaste stora järnvägsstationen ligger i Trapani. Det finns bussar till Trapani (se nedan). För mer information, vänligen besök Italienska Järnvägars webbsida.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen ungefär 1,5 mil söder om Trapanis centrum och omkring 9 mil från Palermo. Den ligger nära motorväg A29 till Palermo. Trapani kan nås via SP21 eller SS115.

Det finns en busshållplats utanför terminalen. Det går bussar till Trapani, Marsala, Palermo, Mazara del Vallo, Castelvetrano, Erice, Spiacca och Agrigento. Terravision sköter en flygbusslinje från flygplatsen till Palermo (12 EUR) och andra platser på Sicilien.

Biluthyrning på Trapani flygplats

Det finns ett flertal biluthyrningsföretag på flygplatsen: Avis, Europcar, Hertz, Maggiore, Nolomania och Sixt. Man kan även boka en hyrbil genom de tjänster som EasyTerra erbjuder. Denna webbsida jämför priser mellan flera olika flygbolag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Det står taxibilar parkerade utanför terminalen. En resa till Trapani kostar ungefär 30 EUR.

Flygplatsparkering

Det finns två parkeringsområden för korttids- och långtidsparkering, med totalt 563 parkeringsplatser. Långtidsparkering kostar 26 EUR för de första fyra dagarna och efter det kostar det 5 EUR extra per dag. Korttidsparkering kostar 5 EUR för två timmar, 20 EUR för 24 timmar och 50 EUR för fyra dagar.

Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på flygplatsen. Fem och en halv kilometer från flygplatsen kan man emellertid få känna smaken av det riktiga Italien på Agriturismo Vultaggio (tel. +39(0)923 864261). Lite längre bort (nio kilometer) ligger Baglio Cudo (tel. +39(0)9237 45460). För information om fler hotell och för att boka online, vänligen besök Booking.com. Denna webbsida har ett stort utbud av hotell med konkurrenskraftiga (internet) priser.

Butiker och restauranger

Flygplatsen har inte många butiker, restauranger eller (snack) barer.

Bagage

För försvunna och upphittade föremål, bör man gå till disken i ankomsthallen eller kontakta (tel. +39(0)923 842502).

Information

Det finns en informationsdisk i terminalen. Dessutom kan man göra förfrågningar online angående flygplatsen, samt avgångs- och ankomsttider, eller kontakta (tel. +39(0)9238402).

Business

Flygplatsen har inga businessfaciliteter.

Handikappade

Trapani har toaletter för rörelsehindrade. Det finns 12 gratis parkeringsplatser för handikappade. Man kan be om assistans vid den allmänna informationsdisken.

Andra tjänster

Det finns ett postkontor.

Kontakt

Kontakt

Adress

Trapani flygplats
91020 Trapani
C. da Birgi
Italien

Telefon, fax, e-post

Telefon: +39(0)923 842502
Fax: +39(0)923 843267
E-post: info@airgest.it

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: TPS
ICAO flygplatskod: LICT

Webbsidor