Verona flygplats: Verona-Villafranca flygplats (VRN)

Verona-Villafranca flygplats

Verona flygplats officiella namn är Valerio Catullo di Verona Villafranca, men den kallas för det mesta för "Verona-Villafranca". Från början var det en militärflygplats och den västra delen används fortfarande av det italienska flygvapnet. Flygplatsen samarbetar med Brescia-Montichiari flygplats under namnet Aeroporti Sistema del Garda.

Verona tar emot två miljoner passagerare om året, men terminalen är egentligen inte avsedd för så många människor. Man får vara beredd på långa väntetider under högsäsongen.

Adress

Aeroporto Valerio Catullo di Verona Villafranca S.p.A.
I-37060 Caselle di Sommacampagna
Verona
Italy

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: VRN
ICAO flygplatskod: LIPN

Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till flygplatsen. Det går en buss till stationen i Verona. Från denna station finns det tågförbindelser till Brescia, Mantova, Trento och Rovereto. Stationen ligger på 20 minuters gångavstånd från stadens centrum.

Bil och buss

Flygplatsen ligger 1,2 mil sydväst om Veronas centrum. Från staden tar man utfarten "Verona Nord" från motorväg A22 och följer skyltarna mot flygplatsen. Flygplatsen är tillgänglig från Brescia via A4, utfart Sommacampagna.

En flygbuss avgår var 20:e minut från terminalen till Veronas centralstationen (Porta Nuova). En enkel resa kostar 4,50 €.

Biluthyrning på Verona-Villafranca flygplats

I ankomsthallen har följande biluthyrningsföretag diskar: Europcar, Italy by Car, Maggiore, Hertz, Avis, Sixt, Auto Europa, Silver Rent och Easy Car. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxi utanför ankomsthallen (tel: +39(0)45 532 666). Man bör försäkra sig om att föraren har tillstånd och att taxametern är påslagen. En resa till centrum av Verona tar ungefär 15 minuter och kostar 15-20 €.

Flygplatsparkering

Det finns fyra parkeringsområden på Verona flygplats: P1 och P2 är avsedda för korttidsparkering, P3 och P4 används för långtidsparkering. Priserna inom parentes nedan gäller för P3 och P4. Att parkera i upp till en timme kostar 4,50 € (3,50 €), upp till två timmar 5,50 € (4,50 €), upp till tre timmar 6 € (5 €), 24 timmar 12 € (11 €). Efter det är priserna 6 € (5,50 €) per dag, från den femte dagen betalar man 4 € (3 €) per dag. Information om parkering finns tillgänglig per telefon (tel: +39(0)45 809 5815).

Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på flygplatsen. De närmsta hotellen är: Hotel Antares - 2 kilometer (tel: +39(0)45 630 1879) och Byblos Art Hotel Villa Amista - 3 kilometer (tel: +39(0)45 685 5555). För information om fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av olika hotell med bra internetpriser.

Butiker och restauranger

Verona är en liten flygplats med ett begränsat utbud av affärer och snackbarer.

Bagage

När många människor anländer samtidigt till flygplatsen måste man vänta länge på bagaget. Det finns ett fönster för borttappade och upphittade föremål (tel: +39(0)45 809 5715).

Information

Det finns en allmän informationsdisk i ankomsthallen. Här har även turistbyrån en lucka.

Business

Förutom ett fåtal elementära tjänster vid servicedisken, som till exempel fax och telefon, finns det inga faciliteter för affärsresande.

Handikappade

Terminalen är ganska handikappvänlig. Det finns anpassade toaletter. Man kan också vända sig till servicedisken för att be om assistans. Det finns gratis parkeringsplatser reserverade för handikappade nära terminalen.

Andra tjänster

Det finns bankomater i ankomsthallen. Första hjälpen finns också tillgänglig (tel: +39(0)45 809 5760).

Kontakt

Kontakt

Adress

Verona-Villafranca flygplats
I-37060 Caselle di Sommacampagna
Verona
Italien

Telefon, fax, e-post

Telefon: +39(0)45 809 5666
Fax: +39(0)45 861 9074
E-post: via kontaktformulär

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: VRN
ICAO airport code: LIPN

Webbsidor