Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns inga tåg på Malta.

Bil och buss

Vägen till Valletta är tydligt angiven på skyltar. Från flygplatsen följer man den första anvisningen till Marsa, sedan är man redan på väg till Valletta.

Förbindelsen mellan flygplatsen och Valettas centrum upprätthålls av busslinje 8. Bussen avgår regelbundet från hållplatsen framför avgångshallen. Restiden till Valettas centrum är 30 minuter.

Biluthyrning på Malta flygplats

I ankomsthallen har följande biluthyrningsföretag diskar: Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National, Sixt och Thrifty. Man kan också boka hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

I ankomsthallen finns det en disk där man kan köpa biljetter till taxi. Det är fasta priser till alla destinationer på Malta. En resa till Valletta kostar 13,98 €.

Flygplatsparkering på Malta flygplats

Det finns ett parkeringsområde i direkt anslutning till terminalbyggnaden, med platser för 650 fordon. De första tio minuterna är gratis, upp till tre timmars parkering kostar 1,40 €, den första dagen kostar 4,65 € och därefter kostar det 2,90 € per dag. För ytterligare information kan man ringa Sterling Parks Ltd (tel: +356(0)2369 6475).