Bergen flygplats: Bergen Flesland flygplats (BGO)

Bergen flygplats

Bergen Flesland flygplats ligger ungefär 2 mil söder om Bergen. Det är både en civil flygplats och en militärbas. Det är Norges andra största flygplats och den tar hand om ungefär fem miljoner passagerare per år. Den viktigaste inrikesförbindelsen är till Oslo, men den har även internationella förbindelser och charterflygningar.

Flygplatsen har en helikopterterminal och en passagerarterminal med 11 rörliga passagerarbroar. Internationella flygningar avgår från den södra sidan, inrikes flygningar från den norra sidan. Bergen flygplats är Norges dyraste flygplats. En flaska vatten och en kaka kostar minst 10 EUR.

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: BGO
ICAO flygplatskod: ENBR

Transport

Lokaltransport

Tåg

Bergen flygplats har ingen direkt järnvägsförbindelse, men den har en flygbuss och en färjeförbindelse till ett flertal städer. Utanför rusningstiden tar bussen 25 minuter till centrum av Bergen. För vidare information, vänligen besök webbsidan för Flygbussen.

Bil och buss

Flygplatsen ligger ungefär 2 mil från Bergens centrum. Flygplatsen är belägen precis vid motorväg 580/E39 från Bergens centrum mot Flesland. Utfarten till flygplatsen är tydligt angiven.

Bergen flygplats har en flygbuss, som tar resenärerna till Bergens centrum. Under veckorna går denna buss från klockan 6.00 till klockan 21.00. Man kan även resa till Nesttun eller Fyllingsdalen.

Biluthyrning på Bergen Flesland flygplats

I ankomsthallen finns det ett flertal biluthyrningsföretag: Bugdet, Avis, Europcar, Hertz och Sixt. Man kan boka hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. Denna webbsida jämför priserna mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxibilar utanför ankomsthallen. Det är även möjligt att ringa efter en taxi, Bergen Taxi och Norges Taxi. Dessa taxibolag använder ett fast pris för resor mellan Bergens centrum och flygplatsen. Dagtaxa: 295 NOK, nattaxa 345 NOK och helgtaxa 395 NOK (priser från 2008).

Taxibilar som tillhör Taxi1 startar alltid med taxametern på noll. Dessa bilar är alltid utrustade med två barnstolar.

Flygplatsparkering

Bergen flygplats har ungefär 3500 parkeringsplatser. Billig parkering är tillgänglig endast 500 meter från flygplatsen. För vidare information vänligen kontakta Europark (tel. +47(0)22 05 34 70).

Tjänster

Service

Hotell

Det finns ett hotell på flygplatsen, Clarion Hotel Bergen flygplats (tel. +47(0) 56 10 00 00). För information om fler hotell och för att boka online, vänligen besök Booking.com. Det erbjuder ett stort antal hotell till konkurrenskraftiga (internet) priser.

Butiker och restauranger

Bergen flygplats har ett flertal restauranger, barer, butiker, snabbmatsalternativ och en taxfreebutik. Priserna är relativt höga.

Bagage

Bagageförvaring finns på bottenvåningen, nära trappan till säkerhetskontrollen. För förlorade och upphittade objekt vänligen kontakta flygplatsens service centrum, tel. +47(0) 67 03 15 55 eller skicka e-post.

Information

Inuti terminalen finns det en servicedisk där man kan få information om flygplatsen och tidtabellerna. Service Center tel. +47(0) 67 03 15 55 eller skicka e-post till infosenteret.bergen@avinor.no.

Business

Flygplatsen har ett konferenscentrum. Förutom allmänna affärsfaciliteter finns det fem rum tillgängliga, för mellan sex och 27 personer. För vidare information, vänligen ring flygplatsens allmänna informationsnummer: tel. +47(0) 67 03 15 55.

Handikappade

Terminalen är mycket handikappvänlig.

Andra tjänster

Det finns en bank och ett flertal bankomater på flygplatsen.

Kontakt

Kontakt

Adress

Bergen flygplats
Avinor
P.O. Box 34 Flesland, 5869 Berg
Norge

Telefon, fax, e-post

Telefon: +47(0) 67 03 15 55
Fax: +47 (0) 67 03 15 58
E-post: infosenteret.bergen@avinor.no

Flygplatskoder

IATA flygplatskoder: BGO
ICAO flygplatskoder: ENBR

Webbsidor