Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till flygplatsen, men det finns en buss som går till järnvägsstationen i Innsbruck. Från denna station avgår det tåg till platser som till exempel Seefeld, St. Anton och Kitzbühel.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen precis vid motorväg A12 som passerar söder om Innsbruck. Avfarten till flygplatsen är tydligt angiven (Innsbruck West/Flughafen). Om man kommer från Tyskland (man kör över gränsen vid Mittenwald/Scharnitz) måste man betala en avgift om man ska till flygplatsen, sedan tar man avfarten mot Bundesstrasse 171 (Völs Kranebitten/Flughafen).

Stadsbuss F avgår en gång i kvarten till Innsbruck Järnvägsstation. Biljetten kostar 1,50 €.

Biluthyrning på Innsbruck flygplats

På bottenvåningen i parkeringsgarage 3 har följande biluthyrningsföretag diskar: Denzeldrive (National/Alamo), Hertz, Avis, Budget, Sixt och Europcar. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxi utanför ankomsthallen. Med taxi tar man sig till centrum av Innsbruck på 10-15 minuter. Resan kostar ungefär 12 €. Flygplatsens webbplats har en översikt över taxipriser till andra destinationer.

Flygplatsparkering

Det finns två parkeringsområden (P1 och P2) och ett parkeringsgarage. Den första halvtimmen är gratis. Därefter betalar man 1,30 € i timmen och högst 13 € för den första dagen. En veckas parkering kostar 57 € och två veckor kostar 90 €.