Salzburg flygplats: Salzburg flygplats (W.A. Mozart) (SZG)

Salzburg flygplats (W.A. Mozart)

Salzburg flygplats är den andra största flygplatsen i Österrike (efter Wien). Salzburg flygplats tog emot 1,7 miljoner passagerare 2005. Det är en viktig flygplats för vintersportsregionen i Österrike. Det finns två terminaler, men Terminal 2 är bara öppen på lördagar under vintermånaderna, eftersom de flesta charterflygningar ankommer och avgår denna dag.

Adress

Salzburger Flughafen GmbH
Innsbrucker Bundesstraße 95
5020 Salzburg
Austria

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: SZG
ICAO flygplatskod: LOWS

Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till flygplatsen. Busslinje 2 går till Hauptbahnhof i Salzburg.

Bil och buss

Flygplatsen ligger nära staden, endast fyra kilometer från centrum av Salzburg. Avfarten till flygplatsen ("Flughaven") är tydligt angiven på motorväg A1 (till Wien och Budapest), avfarten som är ansluten till A8 (till München). Från centrum av Salzburg följer man först Maxglaner Hauptstrasse och sedan Innsbrucker Bundesstrasse (B1) som leder direkt till flygplatsen.

Under dagen avgår det en buss (linje 2) var tionde minut till Salzburg centralstation. Restiden är ungefär 20 minuter. Andra destinationer är också tillgängliga från flygplatsens busstation, som till exempel Zell am See, Maishofen, Saalfelden, Weißbach, St. Martin, Unken, Bad Reichenhall och Wals.

Biluthyrning på Salzburg flygplats

I ankomsthallen har följande biluthyrningsföretag diskar: Avis, Bluebox, Budget, Europcar (Arac), Hertz, National/Alamo (Denzeldrive) och Sixt. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxi utanför ankomsthallen. En resa till centrum av Salzburg tar ungefär 15 minuter och kostar 12 €.

Flygplatsparkering

Parkeringsområdena P1 och P2 är avsedda för korttidsparkering. 16 timmars parkering kostar 17,50 €. Det finns även ett garage för långtidsparkering. 16 timmar kostar 13,30 €. Det är billigare att parkera bilen på P3, P5 och P7, 16 timmar kostar 10,50 €. Om man köper en parkeringsbiljett i förväg för 70 €, 140 € eller 280 €, får man 10 % rabatt. Ytterligare information om parkering finn tillgänglig via Carport Parkmanagement GmbH (tel: +43(0)662 8580 7911).

Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på flygplatsen. Bland hotellen i området finns bland annat Austria Trend Hotel Airportcenter (tel: +43(0)662 8581 0) och Airporthotel Salzburg (tel: +43(0)662 85002 0). För information om fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av olika hotell med bra internetpriser.

Butiker och restauranger

Det finns ett rimligt utbud av butiker, restauranger och snackbarer på den här flygplatsen.

Bagage

I ankomsthallen finns det en lucka för borttappade och upphittade föremål, som sköts av Salzburg Airport Services S.A.S. (tel: +43(0)662 8580 259).

Information

Det finns en allmän servicedisk i ankomsthallen (tel: +43(0)662 8580 7911). Det finns även många diskar som tillhör resebyråer.

Business

Businessfaciliteterna på den här flygplatsen är begränsade. Airest (tel: +43(0)662 852 751) har två mötesrum tillgängliga (för 20, respektive 40 personer).

Airportcenter (se Hotell) har fler faciliteter och rum. Man kan få information per e-post.

Handikappade

Flygplatsen är mycket handikappvänlig. Det finns rullstolsramper, en rullstolslift, anpassade toaletter och telefoner. Busslinje 2 till centralstationen är tillgänglig för rullstolar. I parkeringsgaraget finns det platser reserverade för handikappade passagerare. Man kan kontakta servicedisken för assistans.

Andra tjänster

Det finns banker, växelkontor, bankomater och ett postkontor. Det finns också ett internetcenter och trådlöst internet finns tillgängligt överallt i terminalen. Det finns en lekhörna för barn i Panaroma Restaurant.

Kontakt

Kontakt

Adress

Salzburg flygplats
Innsbrucker Bundesstraße 95
5020 Salzburg
Österrike

Telefon, fax, e-post

Telefon: +43(0)662 8580 0
Fax: +43(0)662 8580 110
E-post: info@salzburg-airport.at

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: SZG
ICAO flygplatskod: LOWS

Webbsidor